
Pridelek ekološko pridelanih žit je ostal približno enak kot v 2019, pridelek ekološko pridelanega krompirja pa je bil večji za 18 %. Pridelek ekološko pridelanega sadja je bil v 2020 trikrat večji kot v 2019, pridelek ekološko pridelane zelenjave, melon in jagod pa je bil v 2020 za malo več kot 5 % manjši od pridelka v 2019. Manjši kot v 2019 je bil tudi celoten pridelek na njivah za 5 %. Pridelek oljk v ekoloških oljčnikih je bil količinsko večji kot v 2019, in sicer za 56 %. Pridelek v ekoloških vinogradih je bil za 13 % manjši kot v prejšnjem letu.
| Prašičev, ovc, koz, perutnine, kopitarjev in kuncev se je v 2020 redilo ekološko manj kot v 2019. Število goved v ekološki reji je bilo v letu 2020 za 2 % več kot v 2019. Število prašičev je bilo za 8 % nižje kot v 2019, ovc za 10 % nižje, koz za 8 % nižje, perutnine za 9 % nižje, kopitarjev za 6 % nižje in število kuncev za 20 % nižje kot v 2019. Skupna količina mesa živali iz ekološke reje je bila v letu 2020 za okoli 7 % manjša kot v letu 2019. Količina govejega mesa iz ekološke reje je bila v 2020 za 7 % manjša kot v 2019, količina svinjskega mesa pa za 22 %. Količina perutninskega mesa iz ekološke reje je bila za skoraj 2 % večja kot v 2019, količina mesa drugih živali (divje živali v oborah) pa kar za 92 %. Količina ovčjega mesa je bila v letu 2020 šestkrat večja kot v 2019. Prireje mesa kopitarjev in koz v letu 2020 ni bilo. Ekološkega kravjega mleka so pridelovalci v 2020 namolzli za okoli 1 % manj kot v 2019. Ovčjega mleka so namolzli za približno 3 % več kot v 2019, kozjega mleka pa za 5 % več kot v 2019. Od drugih ekoloških proizvodov živalskega izvora je bil v 2020 manjši kot v 2019 pridelek ekološko pridelanega medu za 19 %, večja pa je bila prireja jajc za 14 % |


