Ljubljana še nikoli ni imela tako bogate ponudbe lokalov in restavracij, kjer bi obiskovalcem stregli burgerje in pivo, po možnosti tisto, od obrtnih pivovarjev. Zadnji tak poskus, ki pa ga mirne duše lahko preimenujemo kar uspešnico, je Pop's Place.Nova ponudba burgerjev v centru Ljubljane
Slovenija
16.12.2015
Članek bi sicer bolj sodil v vsebino našega nesojenega "brata" InBar, ki so ga že zagnali naši sodelavci v ostalih regijah, a vseeno smo se odločili predstaviti novost v prestolnici.
Ljubljana še nikoli ni imela tako bogate ponudbe lokalov in restavracij, kjer bi obiskovalcem stregli burgerje in pivo, po možnosti tisto, od obrtnih pivovarjev. Zadnji tak poskus, ki pa ga mirne duše lahko preimenujemo kar uspešnico, je Pop's Place.Nov kraj, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji burgerjev, je delo družine Raspopović, ki ima sicer v lasti ljubljanski As in bistro As Aperitivo. Svojo ponudbo razširja z lokalom na Cankarjevem Nabrežju 3, kjer strežejo večinoma gurmanske burgerje in craft pivo.
MMC portal poroča, da je glavni tvorec receptov v lokalu Greg Yurkovich - Slovenec, ki je odraščal v ZDA, od koder je v Slovenijo tudi prinesel bogato znanje iz področja izdelave burgerjev. Yurkovich je v zvezi z našo pevko Hannah Mancini, s katero sta se spoznala v ZDA, ob vrnitvi v domovino pa je - s sinom Svetozarja Raspopovića, Sebastijanom - postal idejni vodja novega projekta v centru Ljubljane.
Znana spletna stran TripAdvisor, ki je ponavadi kar dobro merilo za kakovost turističnih storitev je Pop's Place v le dobrih dveh tednih delovanja zavihtel na 1. mesto ljubljanskih restavracij. Med 423 ocenjenimi restavracijami, gostilnami in lokali v prestolnici mu sledijo hipstrska Luda, visoka kulinarika Strelca in mesno kraljestvo Čompa.
"Skrivnost popolnega burgerja je bolj zapletena, kot si ljudje mislijo. Zahteva skrben premislek glede vsake sestavine, še posebej kakovosti mesa, kako je meso pripravljeno, in, seveda, bombetke. Vse sestavine morajo biti pripravljene iz najboljših surovin. Za dober burger je nujno zorjeno meso, ki ne bi smelo biti nikdar spečeno več kot "medium"," so za MMC povedali pri najnovejšem kulinaričnem hitu v centru prestolnice ter dodali, da pri njih ne bodo nikdar ponujali najcenejšega burgerja v mestu, to pa zato, ker ima kakovost pač svojo ceno.


