SLO bocni levo
SLO bocni desno

Zmanjšanje števila novih inovativnih slovenskih živil

Slovenija

20.11.2015

Septembra letos je Inštitut za nutricionistiko objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil, proizvedenih v Sloveniji in uvedenih na tržišče v zadnjem letu.
 
Gre za nadaljevanje lani začetega projekta, namen katerega je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in večjo prijaznost potrošniku, s čimer želijo prispevati k pestrejšemu izboru kakovostnih živil. 
 
"Ne glede na daljše obdobje zbiranja prijav na tokratnem razpis ugotavljamo, da smo doslej prejeli manj prijav kot leta 2014. To bi lahko nakazovalo na zmanjšanje ponudbe novih inovativnih slovenskih živil, vendar je za kakršne koli zaključke potrebno počakati do konca zbiranja prijav. Pobude za najbolj inovativna živila zbiramo le še do konca novembra,"je Inštitut za nutricionistiko zapisal v sporočilu za javnost.
 
Projekt je povsem nekomercialne narave in brez stroškov za prijavitelje, sofinancira pa ga Ministrstvo za zdravje. Izbrana živila bodo predstavljena javnosti, proizvajalci pa bodo dobili tudi pravico, da informacijo o prejetem priznanju delijo s potrošniki.