Degustacijsko-prodajni lokal na začetku Plečnikovih arkad tik, ki so ga tik ob Zmajskem mostu odprli v soboto omogoča izobraževanje dijakov in študentov biotehniških šol, a tudi pestro ponudbo sezonskih slovenskih živil za kupce oz. goste.
Ime lokala je zelo pesniško, o Učilni okusov pa smo se v soboto ob odprtju pogovarjali z Borisom Potočarjem (na fotografiji).
"Namen tega lokala je promovirati naravno lokalno slovensko hrano in kulinarike,izdelke in pridelke. En del lokala je gostinski, kjer bodo degustacije, drugi del pa je namenjen prodaji in to po sistemu pravične trgovine, da bodo cene čim bolj prijazne."
Lokal so ob častnem obisku predsednika države Boruta Pahorja, odprli: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana (BIC Ljubljana), Grm Novo mesto – Center biotike in turizma ter Izobraževalni center Piramida Maribor, k sodelovanju pa so povabili tudi preostale šole iz 11-članskega Konzorcija biotehniških šol Slovenije, da bi ponudili vso pestrost 24 slovenskih gastronomskih pokrajin oziroma regij.
Imajo cca. 30 dobaviteljev, ki jih je vska šola privabila s svojega konca, a so odprti tudi za nove čeprav je zanimanja več kot je možnosti, prednost pa so namenili svojim kmetijskim pridelkiom in "od zunaj" dobili pomoč le v manjkajočih kategorijah živil. To so npr. mlevski izdelki, Likerji, zeliščni med, marmelade, jajca, piva ...
V stalni ponudbi so narezki, ki si jih lahko gostje lahko sestavljajo po lastnem okusu, v ponudbi imajo kavo, slaščicami ali pecivo, smutije iz sezonske zelenjave in sadja, meso (krvavice in pečenice), dnevne juhe, vsak dan bodo na voljo trije degustacijski meniji.