Skupina Žito, ki se uvršča med največja živilska in pekarska podjetja v Sloveniji, kupcem na domačem trgu zagotavlja ponudbo vseh kruhov, pekovskega peciva in toasta iz pšenice slovenskega izvora. Žitov kruh in pecivo 100% iz slovenske pšenice (VIDEO)
Slovenija
25.09.2015
V Skupini Žito, ki sodi med največja pekarska podjetja pri nas, bodo kupcem na slovenskem trgu zagotavljali ponudbo vseh kruhov in pekovskega peciva iz izključno domače pšenice. Še naprej ostajajo v vrhu tudi s količino odkupljene pšenice, pridelane doma. Letos so med žetvijo odkupili okrog 20.000 ton pšenice domačih pridelovalcev.
Skupina Žito, ki se uvršča med največja živilska in pekarska podjetja v Sloveniji, kupcem na domačem trgu zagotavlja ponudbo vseh kruhov, pekovskega peciva in toasta iz pšenice slovenskega izvora. V Žitu že več let z različnimi promocijskimi aktivnostmi spodbujajo slovenske kmete k pridelavi domače pšenice, o njenem pomenu pa s kampanjami osveščajo tudi potrošnike. Zadnjo takšno akcijo "kruh iz 100 % slovenske pšenice", so pričeli izvajati prav v tem mesecu.
"Tudi letos smo med slovenskimi mlinarji in peki odkupili največjo količino domače pšenice, tj. okrog 20 tisoč ton. Z domačimi pridelovalci in organizatorji proizvodnje imamo sklenjene tudi dolgoročne pogodbe o sodelovanju. Ena takšnih je na primer pogodba o sodelovanju Žita kot največjega slovenskega mlinarskega in pekarskega podjetja s KZ Lendava, ki sodi med največje slovenskim proizvajalcem najkakovostnejše pšenice. To dosegajo z uporabo najsodobnejših tehnologij," pojasnjuje predsednik uprave v Skupini Žito Janez Bojc.
"V Skupini Žito imamo največje zmogljivosti za shranjevanje žit v Sloveniji, in sicer v naši enoti v Mariboru, od koder smo blizu slovenski žitnici: Prekmurju. Pot od polja do mlina je zato krajša, cenejša in bolj trajnostna. Dolga je tudi naša mlinarska tradicija, saj se ponašamo z najstarejšim mlinom, starim več kot 150 let," je poudaril Igor Lipovnik, direktor PC Intes v Skupini Žito.
V Žitu kupcem zagotavljajo več kot 100 vrst kruhov in pekovskega peciva iz kakovostne domače pšenice. Tako doma utrjujejo položaj prvega peka z največjim številom prejetih priznanj za odlično kakovost kruhov in pekovskih izdelkov.


