Pravzaprav ni običajna trgovina, saj večino ponudbe sestavljajo sveže testenine. Take, ki jih naredijo sami. Gre za obrt, ki je v sosednji Italiji izredno razširjena in praktično ni večjega naselja, kjer tako imenovan "pastificio" ne bi bil prisoten. Na Obali odprt butik testenin Pašta
Slovenija
14.09.2015
V Kopru, kjer se začne mestno jedro, na vhodu na Staničev trg, je letos vrata odprla nova trgovina s testeninami.
Pravzaprav ni običajna trgovina, saj večino ponudbe sestavljajo sveže testenine. Take, ki jih naredijo sami. Gre za obrt, ki je v sosednji Italiji izredno razširjena in praktično ni večjega naselja, kjer tako imenovan "pastificio" ne bi bil prisoten. Prednost tako narejene "pašte", kot ljubkovalno rečejo testeninam, je v tem, da so sveže in narejene iz izbranih sestavin. Z uporabo različnih mok in dodatkov (sipina črnina, rdeča pesa, sivka, čili…) izdelujejo dolge, kratke in polnjene testenine. Pri tem uporabljajo moko bližnjega mlina Nemec iz Podstenja, ki je znan po odlični pšenični in pirini moki.
Še posebej so ponosni na svoje klasične rezance, na pestro ponudbo raviolov (s sirom, pršutom, tartufi, suhimi paradižniki, bučkami, lososom in številnimi sezonskimi okusi) ter izredno okusne testenine iz pirine moke z jajci ali brez. Testenine izdelujejo z uporabo klasičnih metod in preverjenimi italijanskimi stroji.
Med njimi je tudi stroj za valjanje testa, ki poskrbi, da so rezanci in ravioli ravno taki, kot so jih delale naše babice. Posebnim željam ugodijo z ročno izdelanimi ravioli, ki so primerni predvsem za svečane priložnosti.


