Rešitev je nastala iz ideje o preprečevanju metanja hrane v smeti - "zero waste" -, še preden ta sploh pride iz tovarne na naše krožnike. Kot razlaga Tanja Janjilović, ki skrbi za trženje in odnose z javnostmi, so se v ABC-pospeševalnik uvrstili z idejo o tem, kako pomagati polniti prazne zmogljivosti fitnes centrom. | Ideja: nič odpadkov! Proizvajalec na platformi objavi živila, ki so naprodaj, določi minimalno ceno, na drug strani pa so končni kupci, kot so hotelirji, restavracije, cateringi ipd., ki te izdelke kupijo. Proizvajalci lahko določijo tudi, na katere trge bi želeli prodati to hrano, njihova ponudba pa bo vidna samo na teh trgih."Imamo tudi kanal za neprofitne organizacije. Vsa živila, ki jih ne moremo prodati, ali pa imajo zelo kratek rok trajanja, poskušam dati v obtok prek njih. Naša ideja je nič odpadkov, saj se potrudimo vedno najti končnega kupca živil ali pa predelavo. Ponujamo le storitev iskanja partnerjev, ne jemljemo živil na zalogo," pravi Janjilovićeva. Platforma je zelo zaprta, saj je varstvo podatkov njihova glavna skrb, še dodaja sogovornica. Ta hip še vse delajo ročno, saj preizkušajo, ali zadeve res delujejo, spletna platforma pa bo začela delovati čez en mesec. Ekipa, ki jo vodi Dalibor Matijević, šteje 10 ljudi, predvsem matematikov, programerjev, prodajnikov, oblikovalcev, specialistov za marketing. |


