SLO bocni levo
SLO bocni desno

Hofer: "Kdor prvi pride, prvi 'zmaže'"

Slovenija

11.06.2015

Hoferjev tovornjak "Ferfud" se bo že jutri ob 11. uri bo postavil pred ljubljanski Kino Šiška, v soboto ob 15. uri bo v Lokah pri Novem mestu, v nedeljo pa se bo ob 11. uri pripeljal pred ljubljanski BTC.
 
Mladi chef Mitja Horvat in njegova 'desna roka' Janez Karlin, sta začela svojo veliko kulinarično avanturo po Sloveniji. FerFud 'foodtruck', ki ponuja kakovostno ulično prehrano, sta parkirala na ljubljanski tržnici in obiskovalcem prvič postregla s finimi grižljaji – slovenskimi tradicionalnimi jedmi, pripravljenimi na sodoben način.
 
Obiskovalce sta navdušila s prefinjenimi okusi, kakovostjo in inovativnim načinom plačila. Plačate namreč toliko, kot želite, ali s #FerFud objavo na Facebooku in Twitterju. Pod mentorstvom mojstra Luke Jezerška in s Hoferjevimi kakovostnimi sestavinami bosta fine grižljaje, po fer ceni, ponujala tudi v drugih krajih po Sloveniji, vsi FerFud prihodki pa bodo namenjeni v dobrodelne namene. 
 
FerFud je povsem nova kulinarična izkušnja, ki bo na različnih lokacijah po Sloveniji ponujala fine grižljaje po fer ceni. Je tudi uresničitev sanj dveh svežih obrazov na slovenski kulinarični sceni – Mitje in Janeza, ki ulične grižljaje pripravljata s strastjo do obujanja tradicionalnih slovenskih jedi, na kul, urbani način. Ljubiteljem ulične hrane želita približati kakovostno kulinariko po fer ceni. Ker pa je fer, da se pri tem dobro ustvarja tudi za druge, bodo vsi prihodki namenjeni v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji.

Obetavni chef Mitja Horvat je o projektu, ki pomeni uresničitev njegovih sanj, povedal: "S kulinariko se druživa, odkar sem kot dijak zašel v gostinstvo. Ker sem po srcu in duši tudi športnik, sem se vrgel v strastno ustvarjanje zdravih, a hitro pripravljenih jedi. Saj, kot pravijo, prazna vreča ne stoji pokonci. In tako sem se podal na ulice. Ker le s finimi uličnimi grižljaji lahko ljudem približam pomen dobre hrane in hkrati širim pozitivno energijo. Življenje je le eno in jaz sem se odločil, da ga z uresničitvijo svojih sanj zajemam z veliko žlico!"

"Krivim dedkove domače enolončnice in okušanje bratovih mojstrovin. Brez njih verjetno ne bi postal neutruden raziskovalec vedno novih kombinacij okusov in ustvarjalec umetnin na krožniku," je razloge za to, da se je podal v svet kulinarike strnil Janez Karlin.
 
"Trudim se, vse dokler jedi ne izpopolnim do konca. In, ko jo le postrežem in ob tem vidim v očeh ljudi neizmerno zadovoljstvo, je to vse, kar potrebujem. Rad se sproščeno družim in odkrivam vedno nove hobije – veste, lahko sem tudi bobnar in žongler. A tisto, kar me najbolj osrečuje, je ustvarjanje nasmeha z dobrimi jedmi," še dodaja.

Navdušenci nad uličnimi grižljaji, ljubitelji tradicionalnih slovenskih jedi in tisti, ki so v koraku s trendi in iskanju dobrega tudi za druge, bodo lahko FerFud spremljali na spletni strani www.ferfud.si, FerFud Facebook strani ali @FerFud Twitterju. FerFud lahko dnevno postreže okvirno 250 finih grižljajev. Ko jih zmanjka, se tovornjak odpelje. Na spletni strani piše: "Kdor prvi pride, prvi zmaže!"
 
Plačilo po želji

Seznam lokacij in prireditev, na katerih se bo moč okrepčati s finimi grižljaji po fer ceni, se bo dopolnjeval in osveževal. Plačilo je možno z objavo na družbenih omrežjih, ki jo oddate s spletne strani www.ferfud.si in prejmete QR kodo, jo nato pokažete Mitji ali Janezu in okusite fini grižljaj. Druga možnost je plačilo po želji, kjer znesek v evrih določite sami, glede na to, koliko se vam zdijo fini grižljaji vredni.

Mitjo in Janeza je na pot pospremil njun mentor Luka Jezeršek: "Strast do kulinarike me je, skupaj z odlično ekipo, doslej že vodila na različna področja, sedaj pa je na vrsto prišla moja največja ljubezen – 'street food'. Vedno nove lokacije, druženje z gosti in utrip ulice. To je svet, kjer sem doma! Vesel sem, da lahko stojim ob strani Mitji in Janezu, ki bosta odprla pot popolnoma novi kulinarični izkušnji v Sloveniji. S tem bosta uresničila tudi moje sanje."