Mladi chef Mitja Horvat in njegova 'desna roka' Janez Karlin, sta začela svojo veliko kulinarično avanturo po Sloveniji. FerFud 'foodtruck', ki ponuja kakovostno ulično prehrano, sta parkirala na ljubljanski tržnici in obiskovalcem prvič postregla s finimi grižljaji – slovenskimi tradicionalnimi jedmi, pripravljenimi na sodoben način. Obetavni chef Mitja Horvat je o projektu, ki pomeni uresničitev njegovih sanj, povedal: "S kulinariko se druživa, odkar sem kot dijak zašel v gostinstvo. Ker sem po srcu in duši tudi športnik, sem se vrgel v strastno ustvarjanje zdravih, a hitro pripravljenih jedi. Saj, kot pravijo, prazna vreča ne stoji pokonci. In tako sem se podal na ulice. Ker le s finimi uličnimi grižljaji lahko ljudem približam pomen dobre hrane in hkrati širim pozitivno energijo. Življenje je le eno in jaz sem se odločil, da ga z uresničitvijo svojih sanj zajemam z veliko žlico!"
"Krivim dedkove domače enolončnice in okušanje bratovih mojstrovin. Brez njih verjetno ne bi postal neutruden raziskovalec vedno novih kombinacij okusov in ustvarjalec umetnin na krožniku," je razloge za to, da se je podal v svet kulinarike strnil Janez Karlin.
Navdušenci nad uličnimi grižljaji, ljubitelji tradicionalnih slovenskih jedi in tisti, ki so v koraku s trendi in iskanju dobrega tudi za druge, bodo lahko FerFud spremljali na spletni strani www.ferfud.si, FerFud Facebook strani ali @FerFud Twitterju. FerFud lahko dnevno postreže okvirno 250 finih grižljajev. Ko jih zmanjka, se tovornjak odpelje. Na spletni strani piše: "Kdor prvi pride, prvi zmaže!"
| Plačilo po želji Seznam lokacij in prireditev, na katerih se bo moč okrepčati s finimi grižljaji po fer ceni, se bo dopolnjeval in osveževal. Plačilo je možno z objavo na družbenih omrežjih, ki jo oddate s spletne strani www.ferfud.si in prejmete QR kodo, jo nato pokažete Mitji ali Janezu in okusite fini grižljaj. Druga možnost je plačilo po želji, kjer znesek v evrih določite sami, glede na to, koliko se vam zdijo fini grižljaji vredni. |



