Beli sir Fetar Zelene Doline je na domačih maloprodajnih policah od junija 2015. Beli sir Fetar, novost Zelene Doline
Slovenija
11.06.2015
Beli sir Fetar Zelene Doline je na domačih maloprodajnih policah od junija 2015. Z blagim okusom in kremasto strukturo je beli sir Fetar Zelene Doline nepogrešljiva sestavina v pravih osvežilnih solatah, saj je ustvarjen, da jim daje odličnost. Proizveden je iz mleka, ki je odkupljeno izključno v Sloveniji, in je ponosen nosilec oznake "Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov".
Beli sir Fetar Zelene Doline je ustvarjen za solate, saj odlično obogati grško in šobsko solato in se predstavlja v pakiranju 250 g in 450 g. Zori le nekaj dni in zato se uvršča v skupino mehkih belih sirov.
Aleksandra Zajc, razvojna tehnologinja v Mlekarni Celeia, je na vprašanje, kako hraniti beli Fetar Zelene Doline, odgovorila: "Beli sir Fetar Zelene Doline je potrebno shranjevati na temperaturi od 1 °C do + 8 °C. Sira ni potrebno takoj in v celoti porabiti. Najbolje je, da ga hranimo v originalni embalaži, v lastni slanici, na predpisani temperaturi. Zelo rado se zgodi, če ga oddvojimo od slanice, da se hitro izsuši in lahko postane grenak. Ob upoštevanju shranjevanja se takšen sir lahko uporabi v roku petih dni po odprtju originalne embalaže."
Beli sir Fetar Zelene Doline je proizveden izključno iz kakovostnega mleka, ki ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. V Mlekarni Celeia smo zavezani slovenski kakovosti in mleko odkupujemo izključno od slovenskih dobaviteljev, ki v svetu domačih zelenih dolin in planin skrbijo za razvoj podeželja in rast kmetij.


