SLO bocni levo
SLO bocni desno

Beli sir Fetar, novost Zelene Doline

Slovenija

11.06.2015

Beli sir Fetar Zelene Doline je na domačih maloprodajnih policah od junija 2015.
 
Z blagim okusom in kremasto strukturo je beli sir Fetar Zelene Doline nepogrešljiva sestavina v pravih osvežilnih solatah, saj je ustvarjen, da jim daje odličnost. Proizveden je iz mleka, ki je odkupljeno izključno v Sloveniji, in je ponosen nosilec oznake "Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov".
 
Beli sir Fetar Zelene Doline je ustvarjen za solate, saj odlično obogati grško in šobsko solato in se predstavlja v pakiranju 250 g in 450 g. Zori le nekaj dni in zato se uvršča v skupino mehkih belih sirov.
 
Aleksandra Zajc, razvojna tehnologinja v Mlekarni Celeia, je na vprašanje, kako hraniti beli Fetar Zelene Doline, odgovorila: "Beli sir Fetar Zelene Doline je potrebno shranjevati na temperaturi od 1 °C do + 8 °C. Sira ni potrebno takoj in v celoti porabiti. Najbolje je, da ga hranimo v originalni embalaži, v lastni slanici, na predpisani temperaturi. Zelo rado se zgodi, če ga oddvojimo od slanice, da se hitro izsuši in lahko postane grenak. Ob upoštevanju shranjevanja se takšen sir lahko uporabi v roku petih dni po odprtju originalne embalaže."
 
Beli sir Fetar Zelene Doline je proizveden izključno iz kakovostnega mleka, ki ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. V Mlekarni Celeia smo zavezani slovenski kakovosti in mleko odkupujemo izključno od slovenskih dobaviteljev, ki v svetu domačih zelenih dolin in planin skrbijo za razvoj podeželja in rast kmetij.