Po prvem delu 36. Mednarodnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov, ocenjevanju svežega mesa, bo pod okriljem 53. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA jutri in pojutrišnjem v Gornji Radgoni potekalo še ocenjevanje mesnih izdelkov. Mednarodno ocenjevanje mesnih izdelkov "Agra 2015"
Slovenija
09.06.2015
Po prvem delu 36. Mednarodnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov, ocenjevanju svežega mesa, bo pod okriljem 53. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA jutri in pojutrišnjem v Gornji Radgoni potekalo še ocenjevanje mesnih izdelkov. Na ocenjevanju sodeluje 23 proizvajalcev, 20 iz Slovenije ter tri iz Hrvaške s skupaj 125 vzorci mesnin.
Njihovo kakovost bo preverila strokovna komisija v sestavi: prof. dr. Božidar Žlender (predsednik) prof. dr. Lea Demšar (namestnica predsednika) ter člani doc. dr. Silvo Žgur, dr. Mateja Lušnic Polak in mag. v. pred. Marlena Skvarča (vsi iz Biotehniške fakultete Ljubljana), dr. Stanka Vadnjal (Veterinarska fakulteta Ljubljana), Aljoša Pegan univ. dipl. ing. (Pivka Perutninarstvo d.d.), Gregor Pavkovič, dipl.ing. (Perutnina Ptuj d.d.), Barbara Bratuša (Proconi d.o.o.), Tanja Fingušt, univ. dipl. ing. (Mesnine Štajerske) in Martin Brezovec (Koka Varaždin).
Pred 53. Mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom AGRA, ki bo od 22. do 27. avgusta 2015 v Gornji Radgoni, bo 19. junija sledilo 19. mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, od 20. do 24. julija 41. odprto državno ocenjevanje vin "Vino Slovenija Gornja Radgona”, 4. avgusta 13. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo ter od 20. do 21. avgusta 35. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.


