SLO bocni levo
SLO bocni desno

Lidl Slovenija in Ekošola združila moči za manj zavržene hrane

Slovenija

24.06.2015

Spomladanski dela projekta ''Hrana ni za tjavendan'' se je zaključil.  Učenci se želijo aktivno vključiti v oblikovanje jedilnikov in poskrbeti za manj zavržene hrane.
 
S koncem pouka se je zaključil prvi del projekta "Hrana ni za tjavendan" Ekošole in Lidla, ki sta Slovenijo ozaveščala in izobraževala otroke in učence o zmanjševanju ter preprečevanju nastanka zavržene hrane.
 
Večina sodelujočih ustanov je poslala prvi del poročila o poteku projekta na njihovi šoli, v katerih so zajeli posnetek stanja in ključne ugotovitve o količinah in vzrokih za zavrženo hrano.
 
V poročilih so oblikovali tudi sistemske ter ozaveščevalne aktivnosti, ki jih bodo izvajali v jesenskem delu projekta.
 
V okviru projekta sta Ekošola in Lidl Slovenija učence povabila tudi k sodelovanju na natečaju "Reciklirana kuharija", kjer so učenci in mentorji poslali več kot 80 receptov, kako uporabiti preostanek različnih živil in obrokov.