Včeraj je v Laškem potekal uvodni dogodek v okviru projekta "Kuhna pa to". Gre za tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih / regionalnih posebnosti, ki se bo že 4. leto odvijalo na ravni slovenskih osnovnih šol. Projekt Kuhna pa to vodi Društvo Vesela kuhinja, organizatorka tekmovanj je Anka Peljhan. Letošnja tema: avtohtono, žita, mlečno. Dogodka so se udeležili še evropski poslanec Franc Bogovič, Janez Bratovž, priznani slovenski kuhar in mentor projekta, Branko Podmenik, mentor skupine, ki je v treh letih dosegla največ točk, ter Marko Pavčnik, kuhar na gradu Tabor oz. gostitelj včerajšnjega tekmovanja.
Po besedah organizatorke Peljhanove se je na letošnje tekmovanje prijavilo rekordno številko skupin (96), kar izkazuje izjemno zanimanje osnovnošolcev in njihovih mentorjev za ohranjanje posebnosti kulinarične razpoznavnosti Slovenije – udeleženci projekta morajo namreč kuhati z izključno slovenskimi sestavinami.
| Jutri v Markišavcih Jutri, 5.3.2015 sledi že drugo tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti na ravni osnovnih šol, tokrat Pomurja, pri Kodili v Markišavcih blizu Murske Sobote. Kuhati pričnemo ob 10. uri. Obeta se nam kulinarična dogodivščina osnovnošolcev iz Bogojine, Juršincev, Sv. Jurija pri Rogašovcih, Križevcev, Velike Nedelje, Kuzme in Središča ob Dravi. Vabljeni na ogled in degustacijo jedi naših prednikov! |


