SLO bocni levo
SLO bocni desno

Začenjajo se pogovori s Tanjo Ribič v Kalčku

Slovenija

03.12.2014

V mesecu decembru ne pozabite na sklop pogovorov o zdravi prehrani, ki jih bo vodila ambasadorka trgovin Kalček, Tanja Ribič.
 
V sklopu Kalčkovih predavanj bodo njihove trgovine v decembru gostile dva posebna dogodka iz serije "Pogovori s Tanjo Ribič" o zdravem življenju. Tanja Ribič, Kalčkova ambasadorka in zagovornica zdravega, ozaveščenega  življenjskega sloga, bo gostila dva izredno zanimiva sogovornika. 
 
O Tanjinih sogovornikih: 
 
Dušan Donko, gost Tanje Ribič v Kalčku v četrtek, 11. 12. 2014  
Donko je mojster tao medicine. Vodi ga želja po odkrivanju resnice, smisla in namena življenja. Od odkrivanja borilnih veščin in različnih religij ter filozofij ga je pot pripeljala do tao mojstra  Mantaka Chie.  "Mojster življenja je vedno učenec življenja,"  pravi Donko. Pri svojem raziskovanju srečuje z najrazličnejšimi modrostmi s področja notranje alkimije, kitajske astrologije, feng shuija, tai jija, qi gonga, tao yina, prehrane,... Je soavtor knjige Preprosto: zdravje
 
Stanko Valpatič, gost Tanje Ribič v Kalčku v sredo, 17. 12. 2014
Valpatič  je v javnosti znan kot predsednik Društva za osvoboditev živali, sicer pa vodi Ekološko kmetijo Kmetija, ki  leži na severnem delu občine Šentjur pri Celju. Stanko se ukvarja tudi z branjem iz obraza in z astrologijo.  
 
Kalčkovi pogovori "S Tanjo Ribič o zdravem življenju":

Pogovori s Tanjo Ribič potekajo v sklopu Kalčkovih predavanj za nova spoznanja, katerih namen je širiti ozaveščenost o zdravi prehrani, enemu izmed pogojev za zdravje, kar je v sozvočju s poslanstvom ekoloških trgovin Kalček, ki strankam nudijo podporo pri izboljševanju življenjskega sloga.  
 
Lokacija in termin:
Dogodki bodo potekali v samopostrežni ekološki trgovini Kalček na na Celovški 268, ura pričetka je 17.30. Dogodki so brezplačni. Glede na omejeno število stolov je zaželena predhodna prijava na info@kalcek.si.  
 
Drugi Kalčkovi dogodki v decembru:
Sreda, 3. 12. 2014, ob 17. uri; Brezplačna Miklavževa kuharska delavnica za otroke, vodi Irena Tomažin, ustvarjalka Zdrave juhice 

Skupaj z otroki bodo izdelali slastne kamutove piškotke, piškote brez glutena,  pite razigranih oblik ter jih okrasili s svežim sadjem in čokoladnim nadevom. Uporabili bodo le skrbno izbrane rastlinske sestavine in naravna, telesu prijazna sladila, ter izmenjali ideje, zakaj je pomembno, da skrbimo za svoje zdravje. Delavnica je namenjena otrokom starim od 3. leta naprej in bo trajala predvidoma uro in pol.  Udeležba je brezplačna, število mest pa omejeno.
 
Sreda, 10. 12. 2014,  ob 17:30; Toksemija -  temeljni vzrok bolezni, predava Jelena Dimitrijević
Nemalokrat se sprašujemo o vzrokih, ki so povezani z nastajanjem različnih bolezni. V zadnjem času pogosto slišimo, da je problem kompleksen in da so težave večplastne (geni, slaba prehrana, stres, strupene snovi, težke kovine, premalo gibanja …). Verjetno se marsikomu porajajo različna vprašanja: "Ali bom tudi jaz zbolel, kot moji sorodniki in prijatelji in kaj lahko naredim, da se izognem različnim zdravstvenim težavam?”. Zaradi obilja informacij smo zmedeni in dostikrat verjamemo, da se od nas zahtevajo nemogoče stvari, če želimo ostati zdravi. A kaj, če je resnično temeljni vzrok za vse naše težave samo en. Na predavanju se bo govorili o toksemiji, kot temeljnem vzroku bolezni, kaj pomeni optimalno zdravje ter kako ga vzdrževati.  
 
Torek, 16 .12. 2014, ob 17.30 Kalčkova delavnica presnih sladic s Presno.si, vodi Sašo Šketa
S presnimi sladicami se lahko sladkamo in razvajamo na zdrav način. Vabljeni na delavnico, kjer bomo pripravljali izvrstne in enostavne poslastice, ki jih boste z veseljem pripravili tudi doma. Zaupali vam bomo številne trike in nasvete in se pogovorili o kuhinjskih pripomočkih, ki olajšajo pripravo presnih sladic. Skupaj bomo pripravili nekaj različnih presnih sladic. Sašo Šketa je urednik in avtor spletne strani www.presno.si. Že štiri leta radovedno raziskuje in pripravlja zanimive recepte z željo po širjenju zdravja, veselja in dobre energije skozi okusno presno hrano.

Delavnica je plačljiva. Cena:  15 EUR. Maksimalno število udeležencev 15. Prijave na info@kalcek.si  in na telefonski številki 01-5233-582 od ponedeljka do petka od 9. do 14. ure.