Barilla je pripravila okusen in zdrav obrok pred pričetkom maratona. Da smo Slovenci ljubitelji testenin je privedlo do več kot 3000 postreženih obrokih in zadovoljnih obrazih obiskovalcev. Barilla pred maratonom razdelila 3000 obrokov
Slovenija
28.10.2014
25. oktobra je potekal Svetovni dan testenin. V okviru že tradicionalne Testeninke na otvoritvi 19. Ljubljanskega maratona je za zdrav in okusen obrok poskrbela stojnica Barilla Dober TEK.
Barilla je pripravila okusen in zdrav obrok pred pričetkom maratona. Da smo Slovenci ljubitelji testenin je privedlo do več kot 3000 postreženih obrokih in zadovoljnih obrazih obiskovalcev. Združitev dveh pomembnih dogodkov, maratona in Svetovnega dneva testenin je v kulinarično poslastico zaokrožila prav Barilla. Ideja za Svetovni dan testenin, ki ga praznujejo ljudje širom po svetu, se je porodila na svetovnem kongresu testenin leta 1995 v Rimu. Glavni cilj je spodbuditi prehranske in kulinarične prednosti testenin, saj so le te eno od najbolj uporabljenih živil v svetovnem merilu.
Poznamo več kot 600 različnih oblik testenin in s tem vsaj 10 razlogov, zakaj je dobro jesti testenine. Med drugim vsebujejo kompleksne ogljikove hidrate in s pravilno izbiro omak ne bomo imeli težav s težo, še več, 'al dente' oz po navodilih kuhane testenine poskrbijo za daljši občutek sitosti.


