
Na znižanje cen v tej skupini so v največji meri vplivale nižje cene krompirja (za 43,3 odstotka), sadja (za 34,8 odstotka) in industrijskih rastlin (za 22,7 odstotka).
Nižje so bile tudi cene zelenjadnic (za 13,4 odstotka) in žit (za 10,8 odstotka). Cene vina so bile v povprečju za 3,7 odstotak višje kot v avgustu 2013.
Cene živali in živalskih proizvodov so bile v avgustu 2014 v povprečju za 1,5 odstotka višje kot v avgustu 2013. Cene živali za zakol so bile v povprečju za 2,8 odstotka nižje: cene prašičev so se znižale za 6,6 odstotka, cene perutnine pa za 7,2 odstotka. Cene goveda so bile v povprečju za 1,9 odstotka višje.
Cene živalskih proizvodov so bile v povprečju višje za 6,7 odstotka (povprečna cena mleka je bila višja za 6,7 odstotka, povprečna cena jajc za 4,1 odstotka ter povprečna cena surovih kož in povprečna cena medu za 15,6 odstotka).


