SLO bocni levo
SLO bocni desno

Pekarna Nonina špajza se je preselila

Slovenija

11.09.2014

Brata Daniel in Rok Škrjanc sta se s peko ekološkega kruha in njuno pekarno (in trgovino) Nonina špajza v zadnjih dveh letih že dokazala, s 1.septembrom pa so se iz Jesenic preselili v nove prostore v Tržič.
 
Kruh pod blagovno znamko Nonina špajza je mogoče kupiti skoraj po vsej Sloveniji, na Jesenicah pa imajo tudi svojo trgovino. Lastnika sta brata Daniel in Rok Škrjanc iz Žirovnice, imata pa osem zaposlenih.
 
Zaradi hitre rasti podjetja so jim najeti prostori na Jesenicah postali premajhni in so proizvodnjo  preselili v Tržič, v prostore nekdanje BPT na Predilniški, ki jih zaenkrat najemajo. "Preselili smo se s 1.septembrom in že delujemo v novih prostorih," je dejal Daniel Škrjanc (na fotografiji).
 
Zanimivo je, da kruh oblikujejo povsem ročno, moko pa kupujejo od ekoloških kmetov, nekaj v Sloveniji, nekaj pa je zaradi premajhne domače ponudbe uvažajo, zlasti iz Nemčije.
 
Dnevno spečejo od dvesto do tristo kilogramov kruha, s selitvijo v nove prostore pa bodo zaposlili  še dva peka.