SLO bocni levo
SLO bocni desno

Okusi Ljubljane na pokušini v Bruslju

Slovenija

11.09.2014

Turistični proizvod Okusi Ljubljane, ki je zaživel junija, se bo od danes pa do nedelje predstavil na mednarodnem kulinaričnem festivalu Eat! Brussels, drink! Bordeaux v Bruslju.
 
Na njem sodeluje več kot 2000 restavracij, v štirih dneh pa ga obišče 30.000 obiskovalcev, so sporočili iz Turizma Ljubljana.
 
Ker je bila ponudba tradicionalnih ljubljanskih jedi do sedaj skromno zastopana, nekatere jedi pa popolnoma nepoznane, so v Turizmu Ljubljana v sodelovanju s prof. dr. Janezom Bogatajem zasnovali blagovno znamko Okusi Ljubljane, s katero želijo uveljaviti večjo zastopanost značilnih ljubljanskih jedi v gostinski ponudbi, njihovo sodobno pripravo in močnejšo promocijo.
 
Projekt Okusi Ljubljaneso  oblikovali kot del širšega prizadevanja za razvoj kulinarične ponudbe v prestolnici in regiji.  Lani junija je izšel kulinarični vodič Okusi Osrednje Slovenije – na sredini mize, ki je nastal v sodelovanju vseh 26 občin, ki tvorijo regijo Osrednja Slovenija, in vsebuje več kot 80 jedi z geografskim poreklom.
 
Po  predstavitvi jedi iz knjige Okusi Ljubljane, ki so jih v starem delu Ljubljane pripravili priznani slovenski kuharji Janez Bratovž (Restavracija JB), Igor Jagodic (Restavracija Strelec) in Andrej Kuhar (restavracija Maxim), se je k projektu pridružilo še cca. 60 ljubljanskih ponudnikov, ki v svojih gostinskih lokalih in trgovinah ponujajo jedi znamke Okusi Ljubljane. Ljubljanske jedi se promovirajo tudi na edinstveni kulinarični tržnici na prostem Odprta kuhna, ki poteka vsak petek na Pogačarjevem trgu.

Okusi Ljubljane bodo zaznamovali tudi  kulinarični festivalu "Eat! Brussels", ki bo v Bruslju med 11. in 14. septembrom. V Turizmu Ljubljana so nastop zasnovali ob podpori Mestne občine Ljubljana ter skupaj z gostilno Na gradu in prof. dr. Janezom Bogatajem.