SLO bocni levo
SLO bocni desno

S selenom piščanci bolje rastejo

Slovenija

09.09.2014

Predsednik uprave podjetja Pivka perutninarstvo d. d., Janez Rebec, je v pogovoru za InStore dejal, da je za celotno skupino na prvem mestu višja kakovost, ki jo skušajo pri perutninarskem delu industrije skušajo doseči z dodajanjem selena in pa vsem znanimi omega maščobami.
 
"Zadali smo si cilj, da poskušamo čim več vlagati v višjo kakovost. Smo praktično edini, ki smo certificirali dve vrsti mesa z višjo kakovosti – omega in selen piščanec," je povedal Rebec in dodal, da izdelke s selenom trži tudi švicarski velikan Nestlé.
 
"Družbi je koristnost selena težko sporočiti, če pa govorimo o antioksidantih, potem ljudje to lažje sprejmejo. Ugotovili smo, da naši piščanci bolje rastejo, če jim dajemo selen, bolj čvrsti so, tudi meso je boljše in še lepše izgleda. Verjamemo, da delamo razliko. Torej, da je naše meso kakovostnejše od ostalega. Tehnologi se s tem vsakodnevno ukvarjajo." je še dodal predsednik uprave, ki je lahko zadovoljen z dejstvom, da je podjetje ravno konec prejšnjega tedna na Kalu pri Pivki proizvedlo prvo konzervirano ribo, potem ko je bila to 135 let praksa v izolskem obratu Delamarisa.
 
Selen pomaga imunskemu sistemu:

Piščančji izdelki vir selena se ponašajo s certifikatom Višja kakovost, ki ga spremlja in nadzoruje neodvisna organizacija za certificiranje Bureau Veritas. Piščančje hrenovke in salame Pivka so vir selena, ki je pridobljen preko prehrane živali. Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in delovanju ščitnice. Povprečna hranilna vrednost na 100 g piščančjih izdelkov vir selena je 15μg, kar je 27 % RDA (priporočenega dnevnega vnosa). Pomembno je upoštevati pomen raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.