SLO bocni levo
SLO bocni desno

Na sejmu Agra kuhal Tušev "chef" Tomaž Škvarč Lisjak

Slovenija

25.08.2014

Sobotno otvoritev največjega slovenskega kmetijsko-živilskega sejma je popestril Tušev dan, v katerem je obiskovalce v Agrini kuhinji kulinarično razvajal Tušev Chef Tomaž Škvarč Lisjak. Udeležencem je pripravil tradicionalne slovenske dobrote, ki jim je vdahnil tudi noto sodobnosti. 
 
Dejavno poletje, v katerem je zmagovalec druge sezone šova Gostilna išče šefa učil kuhati otroke iz socialno ogroženih družin, je Tomaž Škvarč Lisjak tudi zaključil kuharsko.
 
Tokrat je kot Tušev Chef popestril otvoritveni dan sejma Agra v Gornji Radgoni in obiskovalcem pripravil tradicionalne slovenske dobrote na sodoben način.
 
Na mizi so se znašli ajdovi jeziki iz Trdinove ajde, Trdinova ajdova kaša z domačo kranjsko klobaso in jurčki, slovenska solata freska, štruklji iz tatarske ajde, skutini štruklji s prelivi kot so jogurtova krema ter jabolčna čežana z orehi. 
 
Tako je dokazal ne le, da mu je vrtenje kuhalnice domače pri vrhunskih slovenskih jedeh, temveč tudi, da inovativnost ne pozna meja.