SLO bocni levo
SLO bocni desno

Arvajeva klobasa je najboljša

Slovenija

21.08.2014

Na 11. slovenskem ocenjevanju kranjskih klobas, ki so ga opravili na letošnjem festivalu kranjske klobase v Hiši kulinarike Jezeršek v Sori pri Medvodah, je strokovno žirijo in ljubiteljske ocenjevalce najbolj prepričala kranjska klobasa Mesarije Arvaj.
 
 
Na tokratno ocenjevanje je bilo poslanih 14 vzorcev vseh registriranih in certificiranih proizvajalcev kranjskih klobas iz Slovenije, organizatorju so jih posredovali iz GIZ Kranjska klobasa, kjer so jih šifrirali za ocenjevanje.
 
Največ točk pri strokovni žiriji in pri ljubiteljskih ocenjevalcih je dobila Arvajeva klobasa, drugo mesto je pripadlo kranjski klobasi iz Celjskih mesnin, tretje pa klobasi iz Mesarstva Podobnik, ki je slavila lani.
 
V končni oceni izdelka predstavlja 60 odstotkov ocena strokovne komisije in 40 odstotkov ocena ljubiteljskih ocenjevalcev. Letošnja novost ocenjevanja je bila tudi neformalna metoda okušanja kranjske klobase s pomočjo najnovejše nevrotehnologije za merjenje možganske aktivnosti ob pokušanju vzorcev, zmagala pa je klobasa Mesarstva Podobnik.