Na VIP testu ZPS (Zveze potrošnikov Slovenije) je med 11 testiranimi bolonjskimi omakami domačih in tujih proizvajalcev omaka Carloni Sugo Bolognese iz Hoferja prejela najboljšo oceno (4,2). Pri Zvezi potrošnikov Slovenije so preverili kakovost 11 bolonjskih omak, ki jih lahko kupimo v slovenskih trgovinah, po katerih marsikateri kupec poseže, ko je v stiski s časom ali ko se odpravi dopustovat v kakšen kamp. Večina (5) je dobila skupno oceno povprečno, štiri dobro, dve pa sta prejeli oceno nezadovoljivo. Ponovno se je izkazalo, da cena ne odraža kakovosti.
"Sestavine kupljenih bolonjskih omak se od `domačih´ razlikujejo predvsem v količini mesa, ki je pri kupljenih razmeroma majhna, in po dodanih aditivih. Pogled na seznam sestavin razkrije, da lahko bolonjska omaka poleg osnovnih sestavin (to so meso, paradižnik, zelenjava, olje, čebula in začimbe) vsebuje tudi različna gostila, kot so modificirani škrob, koruzni in rižev škrob, koruzna moka, pšenična moka, sojine beljakovine ipd. Nekatere omake vsebujejo tudi aromate, mlečno kislino, citronsko kislino, sladkor, kvasni ekstrakt, beljak v prahu in posneto mleko v prahu. Dva vzorca sta vsebovala tudi ojačevalce arome," je poudarila dr. Tanja Pajk Žontar iz Zveze potrošnikov Slovenije.


