Na letošnjem mednarodnem ocenjevanju za nagrado iTQi Superior Taste Award (oznaka kakovosti okusa) sta 2 Žitova kruha, Stoletni kruh in ajdov kruh z orehi, prejela najvišje možno število zvezdic odličnosti.

To je nagrada za vrhunsko kakovost izdelkov, ki jo podeljuje neodvisna žirija mednarodno priznanih kuharjev "chefov insommelier-jev", prav tako nosilcev Michelinovih zvezdic. Ajdov kruh z orehi in Stoletni kruh iz Žita sta prejela maksimalno število zvezdic , torej vsak po 3 zvezdice za izjemen okus.
"Kakovost je tisti kriterij, ki bi ga brez izjeme moral dosegati vsak izdelek na prodajni polici. Poleg cene je za potrošnika namreč glavno merilo in spodbuda pri vsakodnevnem nakupovanju. Vesel sem, da smo v časih, ko beležimo padec potrošnje v pekarski industriji, se soočamo s padcem kupne moči in spremenjenimi navadami potrošnikom, uspeli ohraniti vrhunski nivo naših izdelkov. To nam sporoča, da smo na pravi poti, da ostajamo inovativni, da se znamo prilagajati razmeram na trgu in ne nazadnje, da sledimo najnovejšim trendom v pekarski industriji. Ti gredo predvsem v smeri rasti izdelkov za dopeko, zato sam vidim velik potencial v izvozu. In ker se s kakovostnimi izdelki ni izkazalo samo Žito, temveč tudi drugi slovenski proizvajalci, bi jih ob tej priložnosti rad spodbudil, da samozavestno podajo na tuje trge. S takšnimi izdelki lahko skupaj dosežemo, da bo potrošnik, kljub naši majhnosti, tuji konkurenci in nepredvidljivim dogodkom na globalnem trgu, izbral slovenski proizvod", je ob prejetju omenjenih nagrad poudaril Janez Bojc, predsednik uprave Skupine Žito.
Skupina Žito je na samem ocenjevanju sodelovala s šestimi svojimi izdelki, prav vsi so prejeli zvezdice odličnosti okusa, in sicer:
Ajdov kruh z orehi – 3***
Stoletni kruh – 3***
Žito Toast special 0,4 – 2**
Bonboni Herba Švicarski mentol – 2**
Žito domači skutni štruklji – 1*
Žito domači svaljki – 1*