Po menjavi lastnikov gre družbi Gostol-Gopan, ki razvija in proizvaja pekarsko opremo za srednje in velike industrijske pekarne, vedno bolje in prva naslednja naložba bo zadevala povečanje njihovih proizvodnih zmogljivosti v Novi Gorici in BiH, za kar bodo namenili 2,5 milijona evrov. Novogoriški Gostol Gopan odlično (in vse intenzivneje) posluje
Slovenija
27.12.2017
Po menjavi lastnikov gre družbi Gostol-Gopan, ki razvija in proizvaja pekarsko opremo za srednje in velike industrijske pekarne, vedno bolje in prva naslednja naložba bo zadevala povečanje njihovih proizvodnih zmogljivosti v Novi Gorici in BiH, za kar bodo namenili 2,5 milijona evrov. Ker je zamrzovanje že pečenega kruha in njegovo segrevanja v trgovinah vse pogostejše,gre Novogoričanom posel odlično. Njihova tehnologija zamrzovanja in segrevanja je najmodernejša, 95 % peči izvažajo in so se že prebili med pet največjih v Evropi. Letos so povečali prihodke za tri milijone evrov, dobiček pa podvojili.
Leta 2020 lahko njihov lastnik Tecnopool z njimi doseže 30 milijonov prihodkov. Nameravajo tudi prevzeti kakšno podjetje in se razširiti iz vzhodne Evrope v Severno in Južno Ameriko.
"Podjetje ima vse potrebno tehnološko znanje za nove izzive," je za sobotno Delo povedal direktor Fabrizio Korošec. In izdal, da se pogovarjajo o projektih v Saudski Arabiji, Katarju in Avstraliji, nove linije pa da bodo že naslednje leto postavljali v Argentini, in leto kasneje v Mehiki.
Imajo priložnost pojavljanja tudi v Franciji, kar je pomembno zaradi tega, ker se tam proizvaja značilni francoski kruh- bageta, ki predstavlja 60% tega kruha na svetu.
Na sejmih so porabili za predstavitve samo letos 300.000 evrov, skupaj s Tecnopoolom pa več kot milijon.
Rusija je za Gostol-Gopan eden vodilnih izvoznih trgov. V zadnjih desetih letih je podjetje prav z realizacijo poslov z ruskimi partnerji ustvarilo skoraj 30 odstotkov posla.


