BITE, ki se razprostira na skoraj 14.000 kvadratnih metrih površine in ima več kot 20 milijonov evrov naložb ter dodatna dva milijona evrov letno, namenja izboljšanju opreme, je globalni center, zasnovan za spodbujanje razvoja v celotnem portfelju skupine.
Novi inovacijski center, ki temelji na sodelovalnem pristopu z vodilnimi mednarodnimi strokovnjaki, združuje ekipo 200 strokovnjakov, vključno s strokovnjaki za živilsko tehnologijo, raziskovalci, inženirji, oblikovalci, profesionalnimi degustatorji in kuharji.
"V Barilli, kjer je izdelek vedno v središču vsega, kar počnemo, vemo, da je osrednji del dela zamišljanje in ustvarjanje kakovostnih izdelkov, ki se morajo odzivati in prilagajati spreminjajočim se potrebam ljudi. BITE poleg oblikovanja izdelkov prihodnosti predstavlja zelo jasno podjetniško izbiro. Barilla mora voditi in predvidevati trende ter biti sposobna sodelovati na trgih, ki so vse bolj odprti in mednarodni," je dejal Guido Barilla, predsednik skupine Barilla.
BITE združuje vse faze inovacij na področju hrane pod eno streho. Inovacijski center na 4800 kvadratnih metrih pa vsebuje posebne cone za oblikovalsko razmišljanje, območja za degustacijo in senzorično raziskovanje ter eksperimentalne kuhinje za testenine in pekovske izdelke.
Dodatnih 9000 kvadratnih metrov pilotnih prostorov vključuje napredne raziskovalne laboratorije in eksperimentalne proizvodne linije, kjer strokovnjaki razvijajo, testirajo in izpopolnjujejo nove izdelke in procese, skupaj z oblikovanjem inovativnih rešitev za embalažo in uporabo naprednih orodij za zagotavljanje kakovosti in varnosti hrane.
"Inoviranje pomeni postaviti želje ljudi v središče, poglobljeno razumeti, kako se bodo razvijale njihove potrebe po hrani in hranilih in potem ideje spremeniti v resničnost, ki je nova, dobra in trajnostna. BITE je center, ki je odprt svetu in kjer bo mogoče videti, se dotakniti in razumeti, kako si v Barilli predstavljamo prihodnost hrane," je dejal Michele Amigoni, direktor raziskav in razvoja pri skupini Barilla.
Vir: InStore
Foto: Barilla


