
Dogodek je udeležencem ponudil poglobljen vpogled v trajnostne prakse, razvoj novih izdelkov ter pomen vključevanja polnozrnatih žit v prehrano za zdravje in dobro počutje potrošnikov.
Povezali smo ga tudi s projektom Odloči se za polnozrnato, s katerim smo zaključili letošnje aktivnosti in izpostavili zavezo k promociji polnozrnatih izdelkov ter ozaveščanju o njihovih prednostih.
Zaključek projekta poudarja, da je odločitve o polnozrnati prehrani mogoče spodbujati z integriranimi izobraževalnimi in inovacijskimi praksami.
Predavali so: dr. Urška Blaznik (Nacionalni inštitut za javno zdravje NIJZ, Jaka Lončarič (DON DON d.o.o.) in dr. Petra Medved Đurašinović (GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij) za odličen strokovni vpogled in deljenje znanja, ki pomembno prispeva k razvoju polnozrnatih praks v Sloveniji.
Vir/Foto: Linkedin ZKŽP


