SLO bocni levo
SLO bocni desno

Ob 𝐌𝐞𝐝𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐞𝐦 𝐝𝐧𝐞𝐯𝐮 𝐩𝐨𝐥𝐧𝐨𝐳𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐡 ž𝐢t na GZS strokovna delavnica: "Od zrna do inovacij"

Slovenija

19.11.2025

Ob Mednarodnem dnevu polnozrnatih žit in v okviru tedna slovenske hrane so izvedli EIT Food strokovno delavnic: “Od zrna do inovacij”,o: ki je povezala agroživilsko industrijo, javni sektor in podporne organizacije.

Dogodek je udeležencem ponudil poglobljen vpogled v trajnostne prakse, razvoj novih izdelkov ter pomen vključevanja polnozrnatih žit v prehrano za zdravje in dobro počutje potrošnikov.

Povezali smo ga tudi s projektom Odloči se za polnozrnato, s katerim smo zaključili letošnje aktivnosti in izpostavili zavezo k promociji polnozrnatih izdelkov ter ozaveščanju o njihovih prednostih.

Zaključek projekta poudarja, da je odločitve o polnozrnati prehrani mogoče spodbujati z integriranimi izobraževalnimi in inovacijskimi praksami.

Predavali so: dr. Urška Blaznik (Nacionalni inštitut za javno zdravje NIJZ, Jaka Lončarič (DON DON d.o.o.) in dr. Petra Medved Đurašinović (GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij) za odličen strokovni vpogled in deljenje znanja, ki pomembno prispeva k razvoju polnozrnatih praks v Sloveniji.

Vir/Foto: Linkedin ZKŽP