Ko se v kuhinji razširi vonj po sveže kuhani paradižnikovi omaki, se čas za trenutek ustavi. Spomini na babičine recepte, dolge poletne večere in družinska kosila oživijo z vsakim mehurčkom, ki se dvigne iz lonca. In prav takšen okus domačnosti najdemo v steklenici Podravkine pasirane paradižnikove omake – passate, ki je letos prejela tudi priznanje Izbrale mame.
Svežina, ki se začne na polju
Po uspešni lanskoletni sezoni Podravka letos vstopa v novo z ambicioznim ciljem – več kot 40.000 ton pridelanega paradižnika, kar je 25 % več kot lani.
Vsa surovina za Podravkino passato prihaja izključno s hrvaških polj, od Istre do celinske Hrvaške. Plodovi rastejo v sodelovanju z več kot 20 kooperanti, ki paradižnik pridelujejo izključno za Podravkine izdelke. Samo na območju Istre bo letos posajenih 3,5 milijona sadik, s pričakovanim pridelkom 7.500 ton paradižnika, ki bo končal v steklenicah priljubljene passate.
Od polja do steklenice – v manj kot 24 urah
V najnovejšem obratu za predelavo v Varaždinu, odprtem poleti 2024, dnevno predelajo do 1.000 ton svežih plodov. Paradižnik tako poberejo in predelaji v manj kot 24 urah, s čimer se ohrani okus, tekstura, hranilna vrednost in barva – torej vse, kar si želite na svojem krožniku.
Samo ena sestavina: 100 % paradižnik
Podravkina passata vsebuje le eno sestavino: paradižnik.
• Brez dodane soli
• Brez sladkorja
• Brez aditivov ali konzervansov
Gre za naravno osnovo, ki ji lahko zaupate v vsaki kuhinji – hkrati pa je tudi bogat vir likopena, močnega naravnega antioksidanta, ki ga najdemo v kuhanem paradižniku.
Preverjeno z najvišjim standardom: Izbrale mame
Priznanje Izbrale mame je eden najstrožjih testov kakovosti, saj ga podelijo slovenske mame po dejanski uporabi izdelka v vsakdanji kuhinji. Podravkina passata je tako uspešno prestala izpit zaupanja – okusa, kakovosti in univerzalne uporabnosti za celo družino.
Za vsak dan – in posebne priložnosti
Naj bo to hitra večerja s testeninami, bogata enolončnica ali domača pica – Podravkina passata je vedno prava izbira. Njena gosta tekstura in naravna aroma se odlično povežeta z zelišči, česnom in oljčnim oljem, a tudi brez dodatkov zasije v svoji preprostosti.
Vir: arhiv Žito/Podravka in Marko Delbello Ocepek (zadnja fotografija)
Več informacij: www.podravka.si