IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 19.04.2021 || Jubilejni 30. SOF je prestavljen na jesen  |  Citypark praznuje 19. rojstni dan z novimi projekti  |  Strežba na terasah ob testiranju natakarjev in upoštevanju varnostnih ukrepov  |  ZANIMIVOST: Domino pico dostavlja vozilo Nuro, a brez voznika (VIDEO)  |  Vlada z akcijskim načrtom za izboljšanje prehranskih in gibalnih navad  |  ZANIMIVOST: Varteks izdelal moško obleko s protivirusnim premazom  |  Podgoršek razume protest in podpira ureditev odnosov v prehranski verigi  |  Raziskava: "Pogosti obiski restavracij s hitro prehrano lahko skrajšajo življenje"  |  Država za pomoč po škodi zaradi pozebe namenja milijardo evrov  |  Intermarché & Casino ustvarila novo zavezništvo  |  Donje Svetice bodo trajni sedež Kauflanda, nasproti gradijo trgovino  |  Spletna trgovina zabeležila rast za kar 58 odstotkov   |  Nova generalna direktorica Tetra Paka je Lyndsey Loyden-Edwards  |  Stanić Beverages z naložbo 1,35 milijona evrov v tovarno Juicy sokov   |  Anton Podlesnik:"Na kmetiji moraš delati s srcem in z veseljem"  |  Hrvaško ministrstvo zagnalo akcijo hrvaški otoki - območja brez covida-19  |  ZANIMIVOST: Slovenska vesoljska dišava za slovensko astronavtko   |  Sredi maja odprtje vseh lokalov?  |  Priprava pravnih podlag za pomoč po pozebi  |  Ave Grill izdelki v sveži, sodobnejši preobleki   |   ||
   

Kanada: ZANIMIVOST: Maslo z višjo točko tališča

02.03.2021
Kulinarični svet je obšla vest o posebnem maslu, ki se ne zmehča niti na sobni temperaturi. 
 
 
Na to je prva opozorila kanadska kuharica Julie Van Rosendaal, ki je svojo ugotovitev objavila na družbenem omrežju Twitter. Ko je svoje sledilce vprašala, ali so to opazili tudi sami, jih je kar nekaj pritrdilo. Kanadsko maslo ima nenavadno teksturo zaradi palmovega olja, ki ga vsebuje in se topi pri višjih temperaturah, kot je sobna.
 
Palmovo olje so govedorejci h kravji krmi, da bi dobili več mleka, dodajali že prej, v času korone pa se je njegov obseg v prehrani goveda še povečal, saj se je povečalo tudi povpraševanje po mleku in mlečnih izdelkih. 

Nazaj
 


 
 
 
back to top