IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 02.04.2020 || V Merkurju uvajajo nove prodajne poti  |  Ukrepe za zajezitev novega koronavirusa podaljšali do 19. aprila  |  Kosovo ukinilo stoodstotne carine Srbiji in BiH, a uvaja recipročne ukrepe  |  Cigarete in alkohol od danes dražja  |  Izšla je 83. številka revije InStore  |  Elog izvaja vse potrebne ukrepe glede pandemije  |  Končan je rekorden mesec v zgodovini britanske trgovine  |  ZANIMIVOST: Koronaburger iz Hanoja  |  Omejitev nakupa alkohola na 12 buteljk vina in 24 piv  |  Walmart zaposlenim začel meriti temperaturo  |  Pekarna Stankoski v Pančevu odprla burekomat  |  Nemško ministrstvo proti prvoaprilskim šalam o koronavirusu  |  Zaradi pandemije se obeta tudi preložitev Expa  |  Kaufland poslovalnica (po okužbi) v Slavonskem Brodu spet odprta   |  Nov PerSu market u Banatskem Despotovcu  |  Auchan deli bonus za vse, ki vztrajajo na delovnem mestu  |  V teh dneh znova grozi pozeba  |  Lukašenko:" Proti koronavirusu z vodko, hokejem in savno"  |  ANALIZA: Kdor bo ujel pravi trenutek s pravimi sporočili bo veliki zmagovalec krize  |  Pernod Ricard prevzel Monkey 47 gin Europa  |   ||
   

Svet: ZANIMIVOST: Francoski študentki izumili veganska jajca

12.02.2020
Dve francoski študentki sta proizvedli revolucionarno vegansko alternativo za jajca. Izum je uspel biologinjama pariške šole za industrijsko biologijo.
 
 
"Ključne sestavine še naprej razvijamo in kmalu jih bova lahko razkrili. Raziskavo sva v bistvu začeli za boljše poznavanje stročnic. Težava, s katero se soočava, je iskanje pravega ravnotežja sestavin za proizvodnjo prave formule," sta povedali Philippine Soulères in Sheryline Thavisouk.
 
Ta nova verzija jajc, ki je primerna tudi za vegane, bo na policah trgovin takoj, ko bodo testiranja dobila zeleno luč nutricionističnih nadzornih organov. "Najin cilj je, da so jajca na trgu že do sredine leta 2020," sta povedali dekleti.
 
V takšnem izdelku bi bilo sicer 10 odstotkov manj beljakovin in maščob, bi bila pa jajca zato manj kalorična in z več vlakninami. Morda bi koga motil rahlo žveplen okus. "Najbolj zapleteno je bilo ustvariti takšen izdelek, ki bi pri kuhanju reagiral isto ali pa vsaj podobno, kot kokošja jajca. Ta se uporablja za toliko različnih načinov, kar otežuje proces kopiranja," sta zaključili biologinji.

Nazaj
 


 
 
 
back to top