IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 20.09.2019 || V slabem mesecu trije novi supermarketi Franca v Podgorici   |  V Ljubljani poteka Barcaffè Barista Cup finale  |  Coca-Cola HBC (spet) najbolj trajnostno usmerjena družba za prodajo pijač   |  Danes dražba za zadnje Mipovo premoženje  |  Vinska kraljica Slovenije št. 24 bo...  |  Konec meseca v Sarajevu drugi sejem Halal (VIDEO)  |  Lidl prisoten v Zemunu  |  Študentke razvile novo (sadno) vrsto testenin  |  Hofer vsem prvošolčkom podarja knjigo Bralne značke   |  Za Kraš se zanima tudi podjetnik Šaranović  |  Unilever izdelkom "umetno" podaljšuje rok uporabe  |  V Izolo se vrača festival čilija in čokolade  |  Podjetje Plastika Skaza iz Velenja ima novo vodstvo  |  Bisnode4Excellence 2019 na Brdu pri Kranju  |  Edeka v širši projekt eko ponudbe in izdelkov brez mikro plastike   |  Vlada razmišlja o trošarinah na e-cigarete  |  Carrefour nagrajuje, če pripelješ prijatelja  |  Zaščitili geografski imeni Oblačinska višnja in Ariljska malina  |  Prva prosta nedelja 20. oktobra  |  Zgornja meja pri brezstičnem plačilu kmalu 25 evrov   |   ||
   

Italija: V Trstu prisotni najboljši picopeki

23.05.2019
Trst bo od danes do nedelje na Trgu Straulino in Rode gostil Pizza festival, ki se ga bodo udeležili nekateri najboljši italijanski picopeki iz Neaplja in okolice.
 
 
Kot poroča Primorski dnevnik v Trst prihajajo nagrajeni mojstri Enrico PorzioMarco Di PasqualeCarmine Marrazzo in Vittorio Astorino. Poskrbljeno bo tudi za bolnike s celiakijo, ki lahko uživajo le brezglutensko testo.
 
Prva omemba besede pica sega v leto 997 v kraju Gaeta v bližini Neaplja. Od tedaj je slavna jed obkrožila svet in marsikje postala najbolj priljubljen slani prigrizek. Zibelka priljubljene jedi iz hrustljavega kvašenega testa, paradižnika in mocarele pa vseeno ostaja italijanski "škorenj".
 
Krušne peči bodo danes prižgane od 18. ure do polnoči, ostale dni pa med 12. uro in polnočjo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top