IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 10.08.2020 || 23. na globalni lestvici digitalne kakovosti življenja  |  Eurospin prihaja 13. avgusta - najprej v Zadru!  |  Konec avgusta dnevi odprtih vrat kmetij (prijave samo še danes)  |  Izvoz v prvem polletju nižji za 5,6 odstotka  |  Delavci v Tescu podpisujejo peticijo proti čiščenju trgovin  |  Podjetje Coca-Cola HBC kaže znake okrevanja  |  10 milijonov evrov za naložbe v kmetijska gospodarstva  |  STO bo nagradila najboljše kreativne rešitve iz kampanje Moja Slovenija  |  Fructal Mak z rastjo prihodkov in manjšim dobičkom  |  ZANIMIVOST: Nature Inbox tudi v Hollywoodu  |  Waitrose uvaja kamere na oblačilih zaposlenih  |  Šmarjeto bo kmalu krasil "izvir" cvička  |  Papež v gospodarski svet prvič imenoval ženske  |  Letos več napadov zveri na drobnico  |  Continente lansiral premium PL kategorijo hrane za pse in mačke  |  Rast spletne trgovine za 45 odstotkov  |  V Cityparku vrata odprl orientalski Atelier Rebul  |  TC Voli v četrtek odpira objekt v Danilovgradu   |  PUL okrepila dobiček, zaradi epidemije v prilagoditev proizvodnje in investicij  |  Za Tik Tok se (ob Microsoftu) zanima tudi Twitter  |   ||
   

Slovenija: V Šentjerneju državno tekmovanje v peki potic

09.12.2019
Zveza kmetic Slovenije je od petka do nedelje v Šentjerneju organizirala državno tekmovanje potic. Na prireditvi, ki je namenjena predvsem ohranjanju tradicije pečenja potic in receptov ter prenašanju znanja na mlajše generacije, je v različnih kategorijah tekmovalo okoli 100 potic.
 
Tekmujejo potice iz kvašenega testa iz različnih krušnih in ostalih žit in z različnimi nadevi. Glede na izdelavo in nadeve jih tudi razdelijo v tekmovalne kategorije.
 
Potice so lahko sladke ali slane. Pogoji tekmovanja določajo, da mora imeti vsaka najmanj 1,5 kilograma in mora biti tradicionalne oblike, torej pečena v okroglem ali štirioglatem modelu z gladko, nevenčasto zgornjo površino.
 
Prav tako ne sme biti posuta s sladkorjem ali drugim posipom. Potice nato oceni tričlanska strokovna komisija.

Nazaj
 


 
 
 
back to top