IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 17.01.2020 || Predelovalci mleka morajo oddati poročila o lanskih količinah   |  Migros prodaja del poslovanja  |  Ikea z vodjo za slovenski trg  |  20. januarja prva regijska konferenca:"Slovensko kmetijstvo in gastronomija"  |  Odštevanje do spletnega kariernega sejma  |  Blizu New Yorka še naprej raste ogromen trgovski center American Dream (VIDEO)  |  Kam z odsluženimi prenosniki, delovnimi postajami, pametnimi telefoni, monitorji?   |  MKGP (od danes) na sejmu "Zeleni teden 2020" v Berlinu (VIDEO)  |  Na jugu Afrike 45 milijonom ljudi grozi lakota  |  Za steklenice mleka in jogurta od 2021 povračilo - 50 lip  |  Okolju (zelo) prijazna nova trgovina Biedronka v Varšavi  |  Do sledljivosti edine avtohtone pasme prašičev tudi s pomočjo evropskih sredstev  |  ZANIMIVOST: Ikeina trgovina za kupce brez avtomobilov na Dunaju (video)  |  Iz Gorenja na Hisense Gorenje Europe "premeščenih" okoli 930 zaposlenih  |  Kmalu pobuda za označevanje točnega porekla medu v EU  |  Vispak predstavil novo blagovno znamko čajev Bostea  |  Povprečen prebivalec Črne gore letno popije kar 740 kav(ic)  |  Davek na sladke pijače že kaže prve opazne učinke  |  Gourmet Cup Ljubljana 27. januarja  |  Korenje za (živalske) žrtve požara  |   ||
   

Slovenija: V Šentjerneju državno tekmovanje v peki potic

09.12.2019
Zveza kmetic Slovenije je od petka do nedelje v Šentjerneju organizirala državno tekmovanje potic. Na prireditvi, ki je namenjena predvsem ohranjanju tradicije pečenja potic in receptov ter prenašanju znanja na mlajše generacije, je v različnih kategorijah tekmovalo okoli 100 potic.
 
Tekmujejo potice iz kvašenega testa iz različnih krušnih in ostalih žit in z različnimi nadevi. Glede na izdelavo in nadeve jih tudi razdelijo v tekmovalne kategorije.
 
Potice so lahko sladke ali slane. Pogoji tekmovanja določajo, da mora imeti vsaka najmanj 1,5 kilograma in mora biti tradicionalne oblike, torej pečena v okroglem ali štirioglatem modelu z gladko, nevenčasto zgornjo površino.
 
Prav tako ne sme biti posuta s sladkorjem ali drugim posipom. Potice nato oceni tričlanska strokovna komisija.

Nazaj
 


 
 
 
back to top