IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 31.05.2020 || Od jutri možnost rezervacij za Teden restavracij  |  Zadnji sklepi vlade o uporabi ukrepov glede bolezni COVID-19 , maske še naprej...  |  Luka Koper v prvem četrtletju s polovico nižjim čistim dobičkom  |  DARKO LUKIĆ: 19.junija 1.FMCG webinar za prodajne in marketinške profesionalce  |  Od sredine junija postopno opuščanje nošenja zaščitnih mask  |  Turistični boni za vse  |  Haribo dobil gradbeno dovoljenje za tovarno v Wisconsinu  |  Od jutri odprti še bari in restavracije, konec omejitve potovanj po državi  |  Tuš odprl priročni market v Petrovčah  |  Spletno nakupovanje živil doseglo 13 % skupnega deleža  |  Porazno leto za proizvajalce šampanjca  |  Mak Zara s prvim izvozom na Nizozemsko  |  5. spletno srečanje slovenskega turizma  |  Plantaže iščejo vsaj 400 sezonskih delavcev  |  Janša:" Kaže, da bo prepričljiva večina zato, da so trgovine ob nedeljah zaprte"  |  Altbauer:"Odprtje zdravilišč odvisno tudi od interesa gostov"  |  Inflacija v območju z evrom maja 0,1-odstotna  |   Odprtje nove trgovine Jager v Selnici ob Dravi 18.junija  |  Sindikati:"Trgovine, ki nameravajo v nedeljo odpreti vrata kršijo zakon"  |  Lah: "Predlog nedeljskega zaprtja trgovin obvezno na Ekonomsko-socialni svet!"  |   ||
   

Slovenija: V Ljubljani poteka Barcaffè Barista Cup finale

19.09.2019
Prvo regionalno tekmovanje v latte artu (najboljših baristov) se je začelo danes ob 12. uri v Ljubjani. To je finale prvega regionalnega Latte Art tekmovanja. Sodelujejo najboljši baristi iz Hrvaške, Slovenije in Srbije. Prireditev so s svojim obiskom počastili tudi košarkarji Cedevite Olimpije.
 
V ustvarjanju z mlečno kremo se meri 9 mladih baristov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Kdo bo postal najboljši barist v regiji?

Barcaffé Barista Cup je nadgradnja dogodka Barcaffé Barista Tour, ki je lani razveseljeval vse ljubitelje kave, ki so se hkrati učili profesionalne priprave espressa kot tudi umetnosti pitja kave s strani pravih profesionalcev.

Maja in junija so se v celotni regiji zvrstila kvalifikacijska tekmovanja, kjer je žirija izbrala po 3 najboljše bariste iz Slovenije, Hrvaške in in Srbije,  v četrtek pa Slovenija gosti finale.
 
Zmagovalcu bo Barcaffè omogočil izobraževanje na eni izmed najprestižnejših šol za bariste v Trstu. 

Tekmovanje vodi Jonas Žnidaršič, (na fotografiji), ki je tudi sam preizkusil svojo umetniško žilico. 
 
Barist v baru ali kavarni skrbi za pripravo kave iz avtomata. Poklic barista, ki ne toči drugih pijač in ne streže pri mizah, je letos dobil svoje prvo regionalno tekmovanje v ustvarjanju na mlečni peni.
 
Barcaffè Barista Cup je prvo regionalno tekmovanje v ustvarjanju na mlečni peni, tako imenovani latte art. Tekmovanje je namenjeno vsem baristom, mojstrom v pripravi vrhunske skodelice kave, ki imajo v sebi tudi umetniško žilico.
 
Tekmovanja so se v celotni regiji vrstila  maja in junija, septembra pa Slovenija gosti finale. Zmagovalcu bo Barcaffè omogočil izobraževanje na eni izmed najprestižnejših šol za bariste v Trstu.

Barcaffé Barista Cup je nadgradnja dogodka Barcaffé Barista Tour, ki je lani razveseljeval vse ljubitelje kave, ki so se hkrati učili profesionalne priprave espressa kot tudi umetnosti pitja kave s strani pravih profesionalcev.

Zahteve Barcaffèja po kakovosti kave so nadstandardne in poznane mnogim pridelovalcem in trgovcem s kavo. Kot vodilni proizvajalec na trgu si namreč prizadeva za stalen nadzor kakovosti, od izbire zrn surove kave pa vse do pakiranja. Zavedajo se, da za vsako skodelice kave stoji tudi znanje strokovnega barista, zato v ta namen organizirajo regionalno tekmovanje Barcaffè Barista Cup. S tem želijo opozoriti tudi na pomembnost izobraževanja baristov in razvoj te mlade, a obetavne stroke.
 
Barcaffe je ugledna blagovna znamka

Barcaffé je danes ena izmed najprepoznavnejših regionalnih blagovnih znamk espresso kave. Barcaffé espresso je nosilec 6 zlatih medalj na mednarodnem degustacijskem tekmovanju v Italiji, kjer sodniki ocenjujejo kavo na podlagi številnih meril, kot so zaokroženost in intenzivnost okusa ter struktura in stabilnost pene. Barcaffé mešanice iz leta v leto osvajajo medalje.



Nazaj
 


 
 
 
back to top