IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 16.07.2020 || FDA dovoljuje trženje IQOS naprave kot tobačnega izdelka s spremenjenim tveganjem  |  Tudi v Senti (po Beogradu) odprli Muzej čokolade  |  V SDTS lahko že slavijo nedeljsko zaprtje trgovin   |  Mlekarne Celeia poslovno leto sklenile z 61,9 milijona evrov prihodkov   |  EU pospešila postopek za razvoj cepiva   |  Cepivo Moderne izjemno uspešno v prvi fazi testiranja  |  Dm prek spleta prodaja komplet za testiranje na Covid-19  |  V Ulcinju bodo gradili sodobno ribiško luko  |  SDTS:"Odločevalci naj prisluhnejo ljudem, ne kapitalu"  |   EU poskuša oživiti trgovinska pogajanja z Indijo  |  V Srbiji od petka maske znova obvezne, v BiH 223 novih okužb  |  Odbor DZ potrdil dodatne izjeme pri zaprtju trgovin ob nedeljah  |  Vnovična prepoved prodaje alkohola  |  AT Kearney:"Slovenija lahko izkoristi svojo razvitost"  |  EcorNaturaSi v Kalčku pridobil večinski lastniški delež  |  S turističnimi boni v gospodarstvo doslej priteklo 13,5 milijona evrov pomoči  |  Najbolj priljubljena brezalkoholna pijača je Cedevita  |  Wolt znižal znesek minimalnega naročila na 8 evrov  |  InStore št. 86 pri naslovnikih in na spletu  |  Diageo pripravlja viski Johnnie Walker v kartonasti embalaži  |   ||
   

Slovenija: Tradicionalni slovenski zajtrk uvod v dan slovenske hrane

15.11.2019
Danes je dan slovenske hrane, namenjen podpori pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanju samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Tudi tokrat ga spremlja tradicionalni slovenski zajtrk, ko so v več kot 270.000 otrokom v vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk ponudili kruh z maslom in medom, jabolko in mleko.

Letos dan poteka z geslom Hvala za naš super zajtrk! oz. zahvalo, ki nagovarja vse udeležence v prehranski verigi. S tem se želijo na kmetijskem ministrstvu, ki bdi na projektom, zahvaliti kmetijam, živilsko predelovalni industriji in zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso lokalno hrano, ki jo vsak dan lahko uživamo.

Projekt je sicer namenjen osveščanju o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalne oz. slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje.

Nazaj
 


 
 
 
back to top