IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 30.05.2020 || Haribo dobil gradbeno dovoljenje za tovarno v Wisconsinu  |  Od jutri odprti še bari in restavracije, konec omejitve potovanj po državi  |  DARKO LUKIĆ: 19.junija 1.FMCG webinar za prodajne in marketinške profesionalce  |  Tuš odprl priročni market v Petrovčah  |  Spletno nakupovanje živil doseglo 13 % skupnega deleža  |  Porazno leto za proizvajalce šampanjca  |  Mak Zara s prvim izvozom na Nizozemsko  |  5. spletno srečanje slovenskega turizma  |  Plantaže iščejo vsaj 400 sezonskih delavcev  |  Janša:" Kaže, da bo prepričljiva večina zato, da so trgovine ob nedeljah zaprte"  |  Altbauer:"Odprtje zdravilišč odvisno tudi od interesa gostov"  |  Inflacija v območju z evrom maja 0,1-odstotna  |   Odprtje nove trgovine Jager v Selnici ob Dravi 18.junija  |  Sindikati:"Trgovine, ki nameravajo v nedeljo odpreti vrata kršijo zakon"  |  Lah: "Predlog nedeljskega zaprtja trgovin obvezno na Ekonomsko-socialni svet!"  |  Aprila 99-odstotni padec prenočitev  |  Aldi postavlja semaforje za omejevanje števila kupcev  |  Philip Morris TKP lansiral IQOS v Severni Makedoniji  |  Skupina Mercator v prvem četrtletju z rastjo prihodkov in dobička  |  ZANIMIVOST: V vinogradu našli staro-rimljanski mozaik  |   ||
   

Španija: Študentke razvile novo (sadno) vrsto testenin

19.09.2019
Skupina študentk nutricionistike in živilske tehnologije z univerze Miguel Hernández v španskem Elcheju je izdelala inovativen izdelek, novo vrsto testenin z imenom Essenza de Vega.
 
 
 
 
Proizvedle so mešanico različnih zmletega amaranta, kvinoje, kakija in mešanice polnozrnate poke. Živilo je lani zmagalo na natečaju Ecotrophelia, ki spodbuja podjetništvo in konkurenčnost živilskopredelovalne industrije in to predvsem z vključevanjem mladih nadobudnih študentov – inovatorjev.

Testenine napolnijo z bodisi datlji bodisi slanino, ali pa sirom z granatnim jabolkom ter čija semeni. Datlji in granatno jabolko sta sadeža, ki sta še posebej značilna za območje Alicanteja.
 
Izdelek iz svežega testa Essenza di Vega ne vsebuje dodatkov, barvil ali konzervansov. Na voljo sta dve vrsti – taljatele in ravioli, posebnost izdelka pa je tudi ta, da za kuhanje porabimo le dve minuti.

Nazaj
 


 
 
 
back to top