IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 18.10.2019 || NA KRATKO: Veliki svetovni trgovci...  |  Plodine v Reki z novim supermarketom  |  Na koprskih Dnevih kmetijstva bodo izpostavljene oljke  |  Vedno več GLS poslovalnic  |  Visoke ameriške carine za evropske izdelke (tudi slovenske)  |  Vitinka odkupuje še ostale delnice Vitaminke  |  Trgovci na strateški konferenci TZS o digitalizaciji, prihodnosti...  |  Estera Lah Poljak v strokovno-organizacijskem odboru Effie Slovenija 2020  |  Kmetica leta 2019 je Marjeta Ročnik iz Prevalj  |  Kava in hrana za hišne ljubljenčke Nestléju okrepila prodajo  |  Spar žaluje - umrl zadnji od ustanovnih članov  |  Praznik pršuta v Tinjanu  |   GIZ Mesne industrije Slovenije za afero "žvepleno mleto meso" krivi trgovce  |  Danes znani nagrajenci na 26. Zlatem bobnu  |  Voli: "Ne bomo podaljševali sobotnega delovnika"  |  Prihaja najslajši ljubljanski festival čokolade  |  Danes in jutri 26. Zlati boben   |  Po 13. strateški konferenci o trgovini na Brdu pri Kranju  |  Spar zagnal akcijo "Nič ne bo ostalo" (VIDEO)  |  "Alibaba zajezi 300 milijonov hekerskih napadov na dan!"  |   ||
   

Španija: Študentke razvile novo (sadno) vrsto testenin

19.09.2019
Skupina študentk nutricionistike in živilske tehnologije z univerze Miguel Hernández v španskem Elcheju je izdelala inovativen izdelek, novo vrsto testenin z imenom Essenza de Vega.
 
 
 
 
Proizvedle so mešanico različnih zmletega amaranta, kvinoje, kakija in mešanice polnozrnate poke. Živilo je lani zmagalo na natečaju Ecotrophelia, ki spodbuja podjetništvo in konkurenčnost živilskopredelovalne industrije in to predvsem z vključevanjem mladih nadobudnih študentov – inovatorjev.

Testenine napolnijo z bodisi datlji bodisi slanino, ali pa sirom z granatnim jabolkom ter čija semeni. Datlji in granatno jabolko sta sadeža, ki sta še posebej značilna za območje Alicanteja.
 
Izdelek iz svežega testa Essenza di Vega ne vsebuje dodatkov, barvil ali konzervansov. Na voljo sta dve vrsti – taljatele in ravioli, posebnost izdelka pa je tudi ta, da za kuhanje porabimo le dve minuti.

Nazaj
 


 
 
 
back to top