IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 22.04.2019 || Franc Jager najavlja izgradnjo hotela na Pagu   |  Hofer do konca leta brez plastičnega pribora in kozarcev za enkratno uporabo  |  Vitinka kupuje Vitaminko?  |  Spar s potapljači očistil Ljubljanico za več kot tono odpadkov  |  "Odprta kuhna" jutri na Ptuju  |  Od naslednjega leta prepoved titanovega dioksida v hrani  |  V Mercadoni so se poslovili od plastičnih vreč za enkratno uporabo  |  Med prazniki mirovanje medbančnih plačil  |  Ministrica Pivec na 3. Festivalu velikonočne slovenske potice  |  Kroger širi omrežje distribucijskih centrov  |  Čokoladni velikan Barry Callebaut odpira tovarno v Novem Sadu  |  Ali po prodaji Intereurope Pošti Slovenije nastaja nov logistični velikan?  |  Spar z velikonočnimi dobrotami razveselil materinske domove  |  Panvita v Novem mestu odprla prenovljeni mesni center Ave  |  Pivka perutninarstvo napoveduje večjo proizvodnjo  |  PepsiCo v prvem četrtletju dvignil prodajo in dobiček  |  Saputo za 1,12 milijarde EUR odkupil Dairy Crest  |  LIFE omogoča razvoj novih izdelkov  |  Kaufland predstavil ekološko različico penine  |  Trgovec Jumbo odprl sedež v Belgiji  |   ||
   

Slovenija: Strokovno o pivu in njegovem vplivu (na zdravje)

24.10.2018
Včeraj sta Slovensko društvo farmakologov in Združenje slovenskih pivovarn v pivnici Pivovarne Union v Ljubljani organizirali  srečanje farmakologov in gostov različnih medicinskih področij ter tudi predstavnikov pivovarstva, za izhodišče pa so imeli knjigo Pivo in zdravje, ki je bila v 5. izdaji prvič prevedena tudi v slovenski jezik
 
Uvodnemu pozdravu predsednika Združenja slovenskih pivovarjev Slovenije Mateja Oseta in predsednice Slovenskega društva farmakologov prof. dr. Mojce Kržan so sledile zelo zanimive predstavitve štirih strokovnjakov.
 
Govorili so: Jernej Smolnikar,  Pivovarna Laško Union (Proizvodnja piva – tehnologija proizvodnje, fermentacija, vrste piva, master brewer), doc. dr. Lovro Žiberna (Biološko aktivne snovi v pivu-na fotografiji desno), prof. dr. Lovro Stanovnik (Pivo in zdravje – epidemiološki vidiki) in Luka Kranjc (Degustacija piva – delavnica pod vodstvom, Barut Brewing)

Strokovni del se je zaključil z degustacijo petih vrst slovenskih piv in sicer Pivovarne Laško Union, Pivovarne Reservoir Dogs, Pivovarne Barut Brewing, Pivovarne Green Gold  in Pivovarne Maister. 
 
V združenju so zagotovili prevod 5. izdaje knjige Pivo in zdravje, ki je znanstveni pregled vpliva piva na zdravje. Bralca vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju in razumevanju, kako zmerno uživanje piva lahko sooblikuje del zdravega načina življenja.  Knjigo je pripravila mednarodna ekipa strokovnjakov, pregled in potrditev te izdaje pa je zagotovil Znanstveni odbor nizozemskega pivovarskega inštituta (Kennisinstituut Bier).
 
Knjiga je rezultat dela strokovnjakov z vsega sveta, ki so delovali v okviru Kennisinstituutbier iz Nizozemske in uporabnika skozi več poglavij vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju kako pivo lahko vpliva oz. sodi v njegov način življenja.

Knjiga je brezplačno dostopna na elektronski povezavi www.zpslo.si.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top