IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 29.06.2022 || Delničarji Intereurope še eno leto brez dividend  |  Potrošniki junija še slabše razpoloženi kot maja  |  Jana Levec:"Večina strokovnjakov se strinja, da je veganska prehrana zdrava"  |  L’Oréal in Unesco podelila mednarodne nagrade ženskam v znanosti  |  Keurig Dr Pepper prevzema blagovno znamko brezalkoholnih pijač Atypique  |  DMK je v 2021 dosegel prodajo v višini 5,5 milijarde evrov  |  GZS Mescu ponudila sodelovanje pri iskanju odgovorov na izzive trga dela  |  Cigarete s 1. julijem dražje   |  Delavci trgovine začeli aktivnosti za višje plače in dosledno upoštevanje kolektivne pogodbe  |  Kylie Minogue znana (tudi) zaradi rožnatega prosecca  |  Odličen odziv Hoferjevih kupcev na akcijo zbiranja očal  |  Ruska raketa zadela poln trgovinski center v Ukrajini  |  V Zagrebu nosečo mamo treh otrok zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora  |  V Svetem Ivanu Zelini so odprli novo trgovino Plodine  |  Niki Komerc z novim skladiščem  |   Zakon o trgovini po novem dovoljuje (nekaterim) obratovanje ob nedeljah  |  Iceland predstavil kartonsko embalažo za sladoled  |  V trgovini na drobno maja višji prihodek od prodaje  |  Cene hrane in brezalkoholnih pijač enake povprečju v EU  |  Samooskrba s hrano se izboljšuje  |   ||
   

Slovenija: Strokovno o pivu in njegovem vplivu (na zdravje)

24.10.2018
Včeraj sta Slovensko društvo farmakologov in Združenje slovenskih pivovarn v pivnici Pivovarne Union v Ljubljani organizirali  srečanje farmakologov in gostov različnih medicinskih področij ter tudi predstavnikov pivovarstva, za izhodišče pa so imeli knjigo Pivo in zdravje, ki je bila v 5. izdaji prvič prevedena tudi v slovenski jezik
 
Uvodnemu pozdravu predsednika Združenja slovenskih pivovarjev Slovenije Mateja Oseta in predsednice Slovenskega društva farmakologov prof. dr. Mojce Kržan so sledile zelo zanimive predstavitve štirih strokovnjakov.
 
Govorili so: Jernej Smolnikar,  Pivovarna Laško Union (Proizvodnja piva – tehnologija proizvodnje, fermentacija, vrste piva, master brewer), doc. dr. Lovro Žiberna (Biološko aktivne snovi v pivu-na fotografiji desno), prof. dr. Lovro Stanovnik (Pivo in zdravje – epidemiološki vidiki) in Luka Kranjc (Degustacija piva – delavnica pod vodstvom, Barut Brewing)

Strokovni del se je zaključil z degustacijo petih vrst slovenskih piv in sicer Pivovarne Laško Union, Pivovarne Reservoir Dogs, Pivovarne Barut Brewing, Pivovarne Green Gold  in Pivovarne Maister. 
 
V združenju so zagotovili prevod 5. izdaje knjige Pivo in zdravje, ki je znanstveni pregled vpliva piva na zdravje. Bralca vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju in razumevanju, kako zmerno uživanje piva lahko sooblikuje del zdravega načina življenja.  Knjigo je pripravila mednarodna ekipa strokovnjakov, pregled in potrditev te izdaje pa je zagotovil Znanstveni odbor nizozemskega pivovarskega inštituta (Kennisinstituut Bier).
 
Knjiga je rezultat dela strokovnjakov z vsega sveta, ki so delovali v okviru Kennisinstituutbier iz Nizozemske in uporabnika skozi več poglavij vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju kako pivo lahko vpliva oz. sodi v njegov način življenja.

Knjiga je brezplačno dostopna na elektronski povezavi www.zpslo.si.
 

Nazaj
 
 
 
 
back to top