IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 16.12.2018 || Bo spletna prodaja že kmalu pred tradicionalno?  |  Lidl v pomoč slepim in slabovidnim  |  Protimonopolni urad preložil prvo sodbo o zadevi Sainsbury's-Asda  |  Sindikat delavcev Colruytu preprečil uvedbo nočnih izmen  |  Lastnikom Perutnine Ptuj pred prodajo petkrat višje izplačilo  |  V Prekmurju začeli proizvajati konopljin med  |  Tesla Voda kmalu v trgovinah (tudi na tujem)  |  Predstavljeni rezultati Metro Cash & Carryja   |  Petrol v prihodnjem letu načrtuje 5,6 milijarde evrov prihodkov  |  Lenta v St. Peterburgu odprla peti letošnji hipermarket  |  Continente lansiral še SKU št. 300  |  V Carlsbergu lepilo namesto plastike v pakiranjih  |  Spletna prodaja v Evropi povsod napreduje  |  Lidl v Ilirski Bistrici odprl novo trgovino, 55. po vrsti  |  Tesco bo za božič okrepil ponudbo vegetarijanske hrane  |  Klet Vinakoper predstavlja novo linijo penin Capris Marine  |  Izjemno zadnje četrtletje za Ocado  |  General Mills imenoval direktorja za Azijo in Latinsko Ameriko  |  Coca-Cola postavlja proizvodni obrat v Gentu  |  V Radovljici spomladi nov trgovski center  |   ||
   

Slovenija: Strokovno o pivu in njegovem vplivu (na zdravje)

24.10.2018
Včeraj sta Slovensko društvo farmakologov in Združenje slovenskih pivovarn v pivnici Pivovarne Union v Ljubljani organizirali  srečanje farmakologov in gostov različnih medicinskih področij ter tudi predstavnikov pivovarstva, za izhodišče pa so imeli knjigo Pivo in zdravje, ki je bila v 5. izdaji prvič prevedena tudi v slovenski jezik
 
Uvodnemu pozdravu predsednika Združenja slovenskih pivovarjev Slovenije Mateja Oseta in predsednice Slovenskega društva farmakologov prof. dr. Mojce Kržan so sledile zelo zanimive predstavitve štirih strokovnjakov.
 
Govorili so: Jernej Smolnikar,  Pivovarna Laško Union (Proizvodnja piva – tehnologija proizvodnje, fermentacija, vrste piva, master brewer), doc. dr. Lovro Žiberna (Biološko aktivne snovi v pivu-na fotografiji desno), prof. dr. Lovro Stanovnik (Pivo in zdravje – epidemiološki vidiki) in Luka Kranjc (Degustacija piva – delavnica pod vodstvom, Barut Brewing)

Strokovni del se je zaključil z degustacijo petih vrst slovenskih piv in sicer Pivovarne Laško Union, Pivovarne Reservoir Dogs, Pivovarne Barut Brewing, Pivovarne Green Gold  in Pivovarne Maister. 
 
V združenju so zagotovili prevod 5. izdaje knjige Pivo in zdravje, ki je znanstveni pregled vpliva piva na zdravje. Bralca vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju in razumevanju, kako zmerno uživanje piva lahko sooblikuje del zdravega načina življenja.  Knjigo je pripravila mednarodna ekipa strokovnjakov, pregled in potrditev te izdaje pa je zagotovil Znanstveni odbor nizozemskega pivovarskega inštituta (Kennisinstituut Bier).
 
Knjiga je rezultat dela strokovnjakov z vsega sveta, ki so delovali v okviru Kennisinstituutbier iz Nizozemske in uporabnika skozi več poglavij vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju kako pivo lahko vpliva oz. sodi v njegov način življenja.

Knjiga je brezplačno dostopna na elektronski povezavi www.zpslo.si.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top