IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 24.02.2020 || Mimovrste s prvo "fizično" trgovino  |  Mercator odprl svojo drugo trgovino v Brčkem  |  AC Food oživlja znamko čokolade iz bivše Jugoslavije  |  Carine oklestile prodajo viskija  |  Dolgoletni lastnik prodal Victoria's Secret  |  Vinske ikone v Zagrebu 6.in 7.marca  |  Skupina Spar ustvarila več kot 15 milijard evrov prometa  |  Dobiček Jeronimo Martinsa prvič čez milijardo evrov  |  Preurejena Ribola v Makarski odprla svoja vrata  |  Lidl na Otoku odprl trgovino št. 800  |  Aldis trejd v stečaj po 16 letih  |  PepsiCo za 650 milijonov evrov prevzel kitajsko znamko Be & Cheery  |  Ob 100 obletnici nov Podravkin laboratorij - Zlata Bartl   |  Zaradi koronavirusa nakupovalna mrzlica  |   Zaradi (ne)odgovora o odpadni embalaži ministru Zajcu protestno pismo  |  ZANIMIVOST: Bionicook z robotom, ki kuha in streže  |  Vabilo na brezplačni seminar TZS o zakonodaji 1.aprila  |  Začetek oddaje zbirnih vlog v kmetijstvu  |  Zajc zaenkrat proti novim interventnim ukrepom pri odpadni embalaži  |  Omogočeno poslovanje preko Amazon Europe  |   ||
   

Slovenija: Strokovno o pivu in njegovem vplivu (na zdravje)

24.10.2018
Včeraj sta Slovensko društvo farmakologov in Združenje slovenskih pivovarn v pivnici Pivovarne Union v Ljubljani organizirali  srečanje farmakologov in gostov različnih medicinskih področij ter tudi predstavnikov pivovarstva, za izhodišče pa so imeli knjigo Pivo in zdravje, ki je bila v 5. izdaji prvič prevedena tudi v slovenski jezik
 
Uvodnemu pozdravu predsednika Združenja slovenskih pivovarjev Slovenije Mateja Oseta in predsednice Slovenskega društva farmakologov prof. dr. Mojce Kržan so sledile zelo zanimive predstavitve štirih strokovnjakov.
 
Govorili so: Jernej Smolnikar,  Pivovarna Laško Union (Proizvodnja piva – tehnologija proizvodnje, fermentacija, vrste piva, master brewer), doc. dr. Lovro Žiberna (Biološko aktivne snovi v pivu-na fotografiji desno), prof. dr. Lovro Stanovnik (Pivo in zdravje – epidemiološki vidiki) in Luka Kranjc (Degustacija piva – delavnica pod vodstvom, Barut Brewing)

Strokovni del se je zaključil z degustacijo petih vrst slovenskih piv in sicer Pivovarne Laško Union, Pivovarne Reservoir Dogs, Pivovarne Barut Brewing, Pivovarne Green Gold  in Pivovarne Maister. 
 
V združenju so zagotovili prevod 5. izdaje knjige Pivo in zdravje, ki je znanstveni pregled vpliva piva na zdravje. Bralca vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju in razumevanju, kako zmerno uživanje piva lahko sooblikuje del zdravega načina življenja.  Knjigo je pripravila mednarodna ekipa strokovnjakov, pregled in potrditev te izdaje pa je zagotovil Znanstveni odbor nizozemskega pivovarskega inštituta (Kennisinstituut Bier).
 
Knjiga je rezultat dela strokovnjakov z vsega sveta, ki so delovali v okviru Kennisinstituutbier iz Nizozemske in uporabnika skozi več poglavij vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju kako pivo lahko vpliva oz. sodi v njegov način življenja.

Knjiga je brezplačno dostopna na elektronski povezavi www.zpslo.si.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top