IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 24.10.2019 || Pivovarna Loo-Blah-Nah jutri odpira točilnico  |  Prenovljeni hipermarket Spar Šentjur ponovno odpira svoja vrata  |  Uspel 5. FMCG Retail Summit revije InStore v Zagrebu  |  Razpoloženje potrošnikov se je oktobra poslabšalo   |  Kitajska bi ZDA kaznovala z novimi carinami v višini 2,4 milijarde dolarjev  |  Minila je rekordna sezona Odprte kuhne  |  P&G z rezultati presenetil še najbolj pesimistične analitike  |  Sodišče bo pregledalo rusko ponudbo za trgovca DIA  |  Henkel dobitnik certifikata ''Poslovodac Partner''  |  Lani (prvič) več kot milijarda kartičnih transakcij  |  Na trgu dostave hrane boj za več milijard težko podjetje Just Eat  |  V čistilnih akcijah našli predvsem odpadke "A" blagovnih znamk   |  Nov Voli market na vhodu v Podgorico  |  Sladoled Lino Lada na Švedskem proglasili za najboljšega na svetu  |  Walgreens (edini) nadaljuje vnaprej izgubljeni boj s tožbami za epidemijo odvisnosti od opioidov  |  Waitrose napreduje v širitvi PL  |  "Znanje pod kapo" za mlade v gostinstvu  |   Opazno se je pocenil bencin, dizel malo cenejši   |  Dnevnik: "Skope informacije o kmetijskih inšpekcijskih nadzorih"  |  Hoferjeva potujoča posvetovalnica osvešča o raku dojk in prostate  |   ||
   

Slovenija: Strokovno o pivu in njegovem vplivu (na zdravje)

24.10.2018
Včeraj sta Slovensko društvo farmakologov in Združenje slovenskih pivovarn v pivnici Pivovarne Union v Ljubljani organizirali  srečanje farmakologov in gostov različnih medicinskih področij ter tudi predstavnikov pivovarstva, za izhodišče pa so imeli knjigo Pivo in zdravje, ki je bila v 5. izdaji prvič prevedena tudi v slovenski jezik
 
Uvodnemu pozdravu predsednika Združenja slovenskih pivovarjev Slovenije Mateja Oseta in predsednice Slovenskega društva farmakologov prof. dr. Mojce Kržan so sledile zelo zanimive predstavitve štirih strokovnjakov.
 
Govorili so: Jernej Smolnikar,  Pivovarna Laško Union (Proizvodnja piva – tehnologija proizvodnje, fermentacija, vrste piva, master brewer), doc. dr. Lovro Žiberna (Biološko aktivne snovi v pivu-na fotografiji desno), prof. dr. Lovro Stanovnik (Pivo in zdravje – epidemiološki vidiki) in Luka Kranjc (Degustacija piva – delavnica pod vodstvom, Barut Brewing)

Strokovni del se je zaključil z degustacijo petih vrst slovenskih piv in sicer Pivovarne Laško Union, Pivovarne Reservoir Dogs, Pivovarne Barut Brewing, Pivovarne Green Gold  in Pivovarne Maister. 
 
V združenju so zagotovili prevod 5. izdaje knjige Pivo in zdravje, ki je znanstveni pregled vpliva piva na zdravje. Bralca vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju in razumevanju, kako zmerno uživanje piva lahko sooblikuje del zdravega načina življenja.  Knjigo je pripravila mednarodna ekipa strokovnjakov, pregled in potrditev te izdaje pa je zagotovil Znanstveni odbor nizozemskega pivovarskega inštituta (Kennisinstituut Bier).
 
Knjiga je rezultat dela strokovnjakov z vsega sveta, ki so delovali v okviru Kennisinstituutbier iz Nizozemske in uporabnika skozi več poglavij vodi skozi informacije, ki mu pomagajo pri odločanju kako pivo lahko vpliva oz. sodi v njegov način življenja.

Knjiga je brezplačno dostopna na elektronski povezavi www.zpslo.si.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top