Konferenca Future Food 2019
Hrano, ki bo okusna, zdrava in sprejeta med kupci, je mogoče zagotoviti le s povezovanjem industrije, institucij znanja in politike ter z nadgradnjo tradicije z inovativnimi tehnologijami, so se strinjali udeleženci včerajšnje konference Future Food. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s SRIP Hrana, ob podpori MGRT in Javne agencije Spirit Slovenija.Tatjana Zagorc, direktorica GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), meni, da so agroživilci premalo samozavestni in se premalo pohvalijo z uspehi, ki jih dosegajo. Živilska industrija je šesti največji zaposlovalec v Sloveniji, s tem pa so povezana še številna druga delovna mesta. Kazalniki slovenske živilskopredelovalne industrije vztrajno rastejo. "Življenjski stil se spreminja in temu je potrebno slediti z vsemi tehnologijami in znanjem. ZKŽP svoje aktivnosti usmerja tudi v to, da mlade zadržijo v branži," je dejala. |