IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 26.10.2020 || FMCG Brand Forum ONLINE v četrtek iz posebnega studia uredništva InStore v hotelu Hyatt Beograd  |  Od jutri omejitev gibanja na občine  |  Novi ukrepi za zajezitev virusa  |  Svet kmetijsko gozdarske zbornice danes izbira novega predsednika  |  Guinness predstavil brezalkoholno ralzičico piva  |  Coca-Cola European Partners v 5,6 milijard evrov vreden prevzem  |  Groszek z novim logom in prenovo trgovin  |  Lidl (tokrat) z resnimi nameni v BiH   |  Kipper s 56. prodajalno v Kičevu  |  Podpora vinarskemu sektorju za promocijske dejavnosti na ciljnih trgih  |  Kleti Vinakoper na jesenskih ocenjevanjih pripadlo 29 medalj  |  Boots bo prodajal teste na covid-19  |  Trgovine so ob nedeljah zaprte   |  Gomex je "prispel" tudi v Čento  |  Niso zaprte vse trgovine v nakupovalnih središčih  |  Tušev spletni supermarket širi prevzemne lokacije in lokacije dostave  |  OZS poziva k šestemu paketu za pomoč gospodarstvu  |  Poziv trgovcem glede upoštevanja "koronaukrepov"  |  Policijsko uro zaradi pandemije razširili na več kot polovico upravnih območij  |  Sprememba vodstva na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja  |   ||
   

Slovenija: Priznanje za najboljši med Ludviku Lapu iz Radomelj

23.09.2020
Čebelarska zveza Slovenije je v soboto, 19. septembra 2020, v Čebelarskem centru Gorenjske v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica organizirala tradicionalno prireditev Dan medu v kulinariki.
 
 
Dogodek je potekal v znamenju medu in medene kulinarike. Gostinska in turistična šola iz Radovljice je pod mentorstvom profesorice Marije Arh Ivanšek pripravila jesensko obarvane narodne jedi, ki so jih včasih pripravljali na področju Lesc, Begunj in Žirovnice: ješprenj s suhimi slivami, šmorn z medeno sadnim prilivom, pražene gobe (jurčki, lisičke, šampinjoni) s fižolom in krompirjev kruh.
 
Okuse jedi so poudarili z lipovim, cvetličnim in gozdnim medom.  Gostišče Draga je postreglo z medenim menijem: sirovimi štruklji z medom in cvetnim prahom, jelenom v medeno  - poprovi omaki, čokoladno salamo z medom, govejo solato z medeno - balzamičnim prelivom.
 
Obiskovalci so prisluhnili tudi predavanju Nataše Lilek, ki je predstavila cvetni prah, njegove lastnosti in različne načine uporabe v prehrani. Matjaž Pogačnik pa je predstavil pozitivne učinke inhalacij z aerosolom. 
 
Na dogodku je bila tudi razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu, ki je potekalo v organizaciji Čebelarske Zveze Gorenjske. Od 41. vzorcev, ki so prispeli na ocenjevanje je naziv šampiona prejel Ludvik Lap iz Radomelj za gozdni med. Priznanja za med sta podelila predsednik ČZS Boštjan Noč in predsednik Čebelarske zveze Gorenjske Anže Perčič.

Nazaj
 


 
 
 
back to top