IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 24.01.2020 || Ali Tesco odhaja (tudi) iz Azije?  |  V Gorenju manj delavcev v proizvodnji  |  Rastoder kupil letalska dovoljenja Adrie Airways  |  Izvršni direktor Coupe zapušča Sainsbury's  |  Aldi in Lidl na Nizozemskem izgubila (!) tržni delež  |  Badel 1862 prevzema žgane pijače od Dalmacijavina  |  Uspešen zaključek Acronove dobrodelne akcije: "Darilo za prijatelja"  |   V znamenju podgane in pljučnice neznane  |  Banjaluška pivovarna odpira podjetje v Srbiji  |  V Velenju po zaprtju trgovin dobrodelno zbirajo živila  |  Kartelno dogovarjanje za odpadno embalažo?  |  "Park Wine Stars" v Novi Gorici 31.januarja  |  Intermarche je umaknil 140 aditivov, predstavili so "Franco-score"  |   Ocado sodeluje z japonskim Aeonom  |  Kmetijstvo in gastronomija z roko v roki pri promociji  |  Đuro zvezda nove kampanje za Barcaffè Black'n'Easy (VIDEO)  |  Carrefour na nakupovalnem pohodu - prevzel še Potager city  |  Conad prodajo PL kategorije lani povečal za 8 odstotkov  |  V kratkem možnost plačila s QR kodo  |  Slovesna otvoritev tovarne Sarajevskega kiseljaka v Kreševu  |   ||
   

Slovenija: Po zaključku 66.Gostinsko turističnega zbora Slovenije

14.11.2019
Gostinsko-turistični zbor se je po 40ih letih ponovno vrnil v Ljubljano. Bilo je šele drugič v zgodovini GTZ, da je imela prestolnica v gosteh to edinstveno prireditev v slovenskem turističnem prostoru. Dogodek je potekal v Unionovem hotelu, gre pa za najdaljšo tradicijo, ki vsako leto znova pod eno streho doprinaša k slovenskemu turizmu kakovost na področju gostinstva in hotelirstva.

Gostinsko turistični zbor (GTZ) neprekinjeno poteka že od leta 1953, kar ga postavlja kot najstarejši dogodek slovenskega gostinstva in turizma. Vsako leto združi gostinske ter turistične delavce in mladino, ki se še uči za delo v stroki. Turistično gostinska zbornica (TGZS) slovensko"olimpijado" gostinstva in turizma organizira z namenom izobraževanja in izmenjave dobrih praks, saj tekmovanja narekujejo pripravo vsakdanjih jedi ter pijač in prikaz poklicev v gostinstvu in turizmu z nekaj več dodanega znanja – vrednosti, dviga profesionalnosti, ki se lahko prenese naprej v ponudbo gostinskih, hotelskih in turističnih storitev – z jasnim namenom dviga kakovosti storitev.
 
Z Dnevi slovenskega turizma se je v Ljubljani včeraj zaključil Gostinsko turistični zbor, panožna prireditev z najdaljšo tradicijo. V 21 tekmovalnih disciplinah se je pomerilo 363 tekmovalcev, zbor je pritegnil tudi lepo množico obiskovalcev, je zadovoljen v.d. direktorja Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo. Dober je bil tudi obisk srednjih šol s področja gostinstva in turizma.

Letošnja novost so bile strokovne delavnice, ki so prav tako še posebej vabile dijake in študente.

Na zbornici se zavedajo, da je treba dvigniti ugled poklicev v panogi. Tudi zato so uvedli nekatere nove, za mlajše generacije privlačne tekmovalne kategorije. Sicer pa si Pobegajlo v prihodnje želi močnejše povezave med šolstvom in gospodarstvom.

Nazaj
 


 
 
 
back to top