IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 04.08.2021 || S proizvodnjo piva se ukvarja 68 podjetij  |  Dobiček Alibabe v četrtletju nazadoval za pet odstotkov  |  Krka v prvem polletju z 11 odstotkov višjim čistim dobičkom  |  Sanofi kupuje Translate Bio, prevzem vreden več milijard evrov   |  Unovčenih za skoraj 11 milijonov evrov novih bonov  |  Industrijski izdelki v EU tudi junija dražji  |  Iz Magnita objavili prevzem verige Dixy  |   Cene so se zvišale (samo) za dva odstotka  |  V Prijedoru na novem naslovu odprli dm prodajalno  |  Odprli drugi PerSu market v Sivcu  |  Kraš grupa nadaljuje z uspešnim poslovanjem  |  50 Top Pizza:"Št.1 Pepe Pizzeria iz Pariza, picerija Verace iz Ljubljane na 35.mestu"  |  Basko začel s storitvijo virtualnega pomočnika za nakupe - EuGenia  |  Pomfrit drag kot žefran  |  PepsiCo prodal Tropicano za 3,3 milijarde dolarjev  |  Heineken v prvi polovici leta z milijardo evrov dobička  |  Amazonu kazen zaradi kršenja zakonodaje o varstvu podatkov  |  P&G v drugem četrtletju presegel pričakovanja  |  V Ljutomeru odprli center za lokalno oskrbo  |  TUI z odprodajo hotelov do zmanjšanja dolga  |   ||
   

Slovenija: Po zaključku 66.Gostinsko turističnega zbora Slovenije

14.11.2019
Gostinsko-turistični zbor se je po 40ih letih ponovno vrnil v Ljubljano. Bilo je šele drugič v zgodovini GTZ, da je imela prestolnica v gosteh to edinstveno prireditev v slovenskem turističnem prostoru. Dogodek je potekal v Unionovem hotelu, gre pa za najdaljšo tradicijo, ki vsako leto znova pod eno streho doprinaša k slovenskemu turizmu kakovost na področju gostinstva in hotelirstva.

Gostinsko turistični zbor (GTZ) neprekinjeno poteka že od leta 1953, kar ga postavlja kot najstarejši dogodek slovenskega gostinstva in turizma. Vsako leto združi gostinske ter turistične delavce in mladino, ki se še uči za delo v stroki. Turistično gostinska zbornica (TGZS) slovensko"olimpijado" gostinstva in turizma organizira z namenom izobraževanja in izmenjave dobrih praks, saj tekmovanja narekujejo pripravo vsakdanjih jedi ter pijač in prikaz poklicev v gostinstvu in turizmu z nekaj več dodanega znanja – vrednosti, dviga profesionalnosti, ki se lahko prenese naprej v ponudbo gostinskih, hotelskih in turističnih storitev – z jasnim namenom dviga kakovosti storitev.
 
Z Dnevi slovenskega turizma se je v Ljubljani včeraj zaključil Gostinsko turistični zbor, panožna prireditev z najdaljšo tradicijo. V 21 tekmovalnih disciplinah se je pomerilo 363 tekmovalcev, zbor je pritegnil tudi lepo množico obiskovalcev, je zadovoljen v.d. direktorja Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo. Dober je bil tudi obisk srednjih šol s področja gostinstva in turizma.

Letošnja novost so bile strokovne delavnice, ki so prav tako še posebej vabile dijake in študente.

Na zbornici se zavedajo, da je treba dvigniti ugled poklicev v panogi. Tudi zato so uvedli nekatere nove, za mlajše generacije privlačne tekmovalne kategorije. Sicer pa si Pobegajlo v prihodnje želi močnejše povezave med šolstvom in gospodarstvom.

Nazaj
 


 
 
 
back to top