IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 24.09.2020 || InStore Srbija 29. oktobra organizira "FMCG Brand Forum ONLINE"   |  Danes razglasitev "Naj mladinskega startupa"  |  Corriere della Sera za najboljšega tujega vinarja izbrala Simčiča  |  Kitajski CCCC s svilno potjo prek Trsta moti Američane  |  Gostinski lokali se bodo zapirali prej, priporočeno delo od doma  |   Hofer nadaljuje "sceno" s plesnim natečajem   |  Puklavec Family Wines: "Čas je za letošnji vinski mošt"  |  Sejem Agra konec tedna tudi v živo  |  Zakulisje slovenskih prejemnic Michelinovih zvezdic  |  AB InBev še močnejši - za 190 milijonov evrov odkupili ameriški CBA  |  Za Alibabo bo prihodnje leto začel dostavljati robotski osel  |  Fortenova prejela ponudbe za Ledo plus, Ledo Čitluk in Frikom  |  Priznanje za najboljši med Ludviku Lapu iz Radomelj  |  V Mariboru raste nova (zelena) Lidlova trgovina poleg Europarka  |  Destilarna Beefeater obeležuje 200-letnico obstoja  |  BAT začenja s proizvodnjo v Vranju  |  APK je bolezen, ki povzroča veliko gospodarsko škodo  |  Torkovo glasovanje poslancev za nedeljsko zaprtje trgovin pod drobnogledom SDTS  |   Do konca leta odločitev o (ne)zapiranju trgovin ob nedeljah  |  Velike izgube za svetovni turizem  |   ||
   

Slovenija: Pekovske družbe v projekt Zaveza odgovornosti

18.12.2018
Podjetja v pekovskem sektorju v Sloveniji se bodo predvidoma prihodnje leto pridružila projektu Zaveza odgovornosti, v okviru katerega bodo potrošnikom ponudila zdravju koristnejša živila, med drugim manj slan kruh, danes poroča STA.
 
 
Projekt je na področju zmanjševanja sladkorja v brezalkoholnih pijačah in mlečnih izdelkih prinesel spodbudne rezultate, ugotavlja zbornica živilskih podjetij pri GZS, ki je projekt vzpostavila.
 
Pri pijačah opažajo manj oglaševanja teh pijač pri otrocih do 12 let ter manjšo povprečno energijsko vrednost pijač na trgu. Še vedno v precej šolah, skoraj vseh srednjih, tovrstna pijačo prodajajo. Pri mlečnih izdelkih se je delež sladkorja zmanjšal v vseh kategorijah izdelkov.
 
Kaj pa projekt prinaša pekovskemu sektorju? Kot navaja STA, potekajo pogovori o tem, da bi v nekaterih kategorijah pekovskih izdelkov zmanjšali vsebnost soli in povečali vsebnost polnozrnatih mok.

Nazaj
 


 
 
 
back to top