IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 26.01.2020 || Sporazum ZDA in Kitajsko z malo obvezami za ZDA  |  Lanski rezultati Perutnine tudi odraz sinergij z novim lastnikom  |  NA KRATKO: Trgovci od vsepovsod...  |  Počivalšek:" Zakonodajo je treba spoštovati!"  |  P&G povečal prodajo in dobiček ter dvignil celoletno napoved  |  Za gradnjo Emonike na mizi tri različne arhitekturne ideje  |  Dela proste nedelje v ustavno presojo  |   Mandl:"Rojstni dan Europarka v velikem slogu"  |  Škof:"Okus je vedno lokalna stvar"  |  ZANIMIVOST: Hlebec kruha za 1380 evrov (VIDEO)  |  Tikveš osvojil nagrado na tekmovanju na Kitajskem  |  Ustrelili bodo 10.000 kamel, ker pijejo preveč vode  |  Britanci uzakonili izstopni sporazum z EU (31. januarja)  |  Drugi Gomexov objekt v Čačku  |  Ali Tesco odhaja (tudi) iz Azije?  |  V Gorenju manj delavcev v proizvodnji  |  Rastoder kupil letalska dovoljenja Adrie Airways  |  Izvršni direktor Coupe zapušča Sainsbury's  |  Aldi in Lidl na Nizozemskem izgubila (!) tržni delež  |  Badel 1862 prevzema žgane pijače od Dalmacijavina  |   ||
   

Slovenija: Pekovske družbe v projekt Zaveza odgovornosti

18.12.2018
Podjetja v pekovskem sektorju v Sloveniji se bodo predvidoma prihodnje leto pridružila projektu Zaveza odgovornosti, v okviru katerega bodo potrošnikom ponudila zdravju koristnejša živila, med drugim manj slan kruh, danes poroča STA.
 
 
Projekt je na področju zmanjševanja sladkorja v brezalkoholnih pijačah in mlečnih izdelkih prinesel spodbudne rezultate, ugotavlja zbornica živilskih podjetij pri GZS, ki je projekt vzpostavila.
 
Pri pijačah opažajo manj oglaševanja teh pijač pri otrocih do 12 let ter manjšo povprečno energijsko vrednost pijač na trgu. Še vedno v precej šolah, skoraj vseh srednjih, tovrstna pijačo prodajajo. Pri mlečnih izdelkih se je delež sladkorja zmanjšal v vseh kategorijah izdelkov.
 
Kaj pa projekt prinaša pekovskemu sektorju? Kot navaja STA, potekajo pogovori o tem, da bi v nekaterih kategorijah pekovskih izdelkov zmanjšali vsebnost soli in povečali vsebnost polnozrnatih mok.

Nazaj
 


 
 
 
back to top