IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 25.09.2020 || Oblasti v Parizu in Marseillu jezne zaradi novih omejitev  |  InStore Srbija 29. oktobra organizira "FMCG Brand Forum ONLINE"   |   WEBSI Spletni prvaki: "Digitalna agencija leta (ponovno) Agencija 101   |  Spar Slovenija ponosen na "Mlečne pravljice" in nagrado SOF-a za "Znamko leta"  |  Podjetje Plevnik d.o.o. s tehnološkimi novostmi za sirarstvo in mlekarstvo  |  DZ danes (ponovno) o nedeljskem zaprtju trgovin  |  Nov Univerexport na Bulevarju partijarha Pavla v Novem Sadu  |  Žabka na domačem trgu odprla prodajni objekt št. 6500   |  Prekinitev širjenja v Avstralijo je Kaufland drago stala  |  Lidl v Zaječarju in Zrenjaninu odpira trgovini 1. oktobra  |  Poročilo JTI opozarja, da se na črnem trgu "pripravlja k nevihti"  |  Danes razglasitev "Naj mladinskega startupa"  |  Corriere della Sera za najboljšega tujega vinarja izbrala Simčiča  |  Mars "pokopal" strica Bena - riž se odslej imenuje Ben's Original  |  Skupina Mercator tudi v prvem polletju z rastjo prihodkov in EBITDA  |  Amazon Prime Day letos 13. oktobra  |  Lastnik Violete Ćorluka vlaga 10 milijonov evrov v Lasto  |  Tudi Heineken se podaja v kategorijo Hard Seltzerjev  |  V Hišo vin Emino prihaja grozdje letnika 2020  |  Vlada liberalizirala še ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva  |   ||
   

Slovenija: Novi okus Ljubljane je jabolčno-bučna tortica

26.11.2018
Lani je na festivalu:"November Gourmet" nov okus Ljubljane postala preoblečena kranjska klobasa, letos pa jabolčno-bučna tortica.

Tudi letos je tekmovanje potekalo tako, da so organizatorji določili devet sestavin.
 
To so bile: rdeča pesa,  buča, kaki, jabolka skuta, črna redkev, zelje, ječmenova kaša (ajdova kaša), piščančje krače (goveji bočnik), kranjska klobasa.
 
Kuharji so morali nato izbrati tri, po želji dodati še svoje sestavine in nato iz njih sestaviti recept za čim bolj inovativno jed.
 
Prijavilo se je okoli 20 "kulinarikov".

Recept zmagovalne preproste slaščice je predstavil Bruno Šulman (na fotografiji).
 
Priprava jabolčno-bučne tortice traja kar tri ure in pol, iz sestavin v receptu pa bo tortice dovolj za dvanajst ljudi. Najprej bo moral skuhati jabolčni džem, nato pa speči biskvit in pripraviti jabolčno-bučni mus in glazuro. Celoten recept s sestavinami je dostopen na spletni strani dogodka November Gourmet.
 
foto: Nino Denkovski

Nazaj
 


 
 
 
back to top