IN Store - Novice
IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 14.08.2018 || V soboto bo slovesno odprt prenovljeni Interspar Vič   |  Največ sladoleda lani proizvedla Nemčija  |  Dizel in 95-oktanski bencin sta se opolnoči podražila  |  Mariborski Europark praznuje polnoletnost  |  Skupina Kofola v prvi polovici leta uspešno  |  Sadjarji naj bi letos pridelali približno 65.000 ton jabolk  |  Peta beograjska FMCG konferenca revije InStore bo 22.novembra  |  Položili temeljni kamen za poslovno-logistični center Komunale Trebnje  |  S trgatvijo bodo začeli že avgusta  |  Istrski zajtrk je možno naročiti tudi prek spleta  |  Prenovljena Kraš Bonbonnièra tudi v Dubrovniku (VIDEO)  |  Vinogradniki pričakujejo nadpovprečen letnik  |  Letos po pričakovanjih rekordna letina jabolk  |  ZANIMIVOST: Na lovu za rekordom travo kosilo 570 koscev  |  Spar bo do konca leta odprl še 80 objektov  |  Odprta prva Ideina prodajalna v Plavu  |  Rakuten v prvem polletju zabeležil 60-odstotno rast dobička  |  Nov način pakiranja banan v E-martu  |  Mladi kmetje - osrednja tema letošnjih okroglih miz MKGP na sejmu Agra  |  Medena zmaga na Agri Petru Kolarju s Ptujske Gore  |   ||
   

Škotska: Nov "najmočnejši" gin s 77% alkohola

12.02.2018
Na Škotskem je destilarna Twin River v Banchoryju (Aberdeenshire) zvarila uradno najmočnejši gin, ki ima kar 77 odstotkov vsebnosti alkohola. Džin, angleški brinovec z najmanj 40 odstotki alkohola, je sicer narejen z dvakratno destilacijo brinovih jagod.
 
Za začetek samo v omejeni količini 101 steklenic in z imenom: ” The Naked Gun ‘Uncut’ " (Slečena pistola) , prvič pa ga uradno predstavili na Gin Festivalu: North East, ki je potekal 9. In 10. februarja. Večina ginov ima  sicer 40-50 odstotkov alkohola.
 
Na svetu se med žganimi pijačami takoj za viskijem popije največ džina.Britanci imajo tudi gintime, čas za džin, kakor je naslov tudi posebne spletne strani o tej priljubljeni pijači, ki ima celo svoj svetovni dan. Ljubezen do džina je verjetno posledica njihove kolonialne zgodovine. Mešanica gina in tonika je bila namreč v britanskih kolonijah 19. stoletja priljubljena pijača, saj je tonik zaradi vsebovanega kinina varoval pred malarijo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top