IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 24.09.2020 || InStore Srbija 29. oktobra organizira "FMCG Brand Forum ONLINE"   |  Danes razglasitev "Naj mladinskega startupa"  |  Corriere della Sera za najboljšega tujega vinarja izbrala Simčiča  |  Kitajski CCCC s svilno potjo prek Trsta moti Američane  |  Gostinski lokali se bodo zapirali prej, priporočeno delo od doma  |   Hofer nadaljuje "sceno" s plesnim natečajem   |  Puklavec Family Wines: "Čas je za letošnji vinski mošt"  |  Sejem Agra konec tedna tudi v živo  |  Zakulisje slovenskih prejemnic Michelinovih zvezdic  |  AB InBev še močnejši - za 190 milijonov evrov odkupili ameriški CBA  |  Za Alibabo bo prihodnje leto začel dostavljati robotski osel  |  Fortenova prejela ponudbe za Ledo plus, Ledo Čitluk in Frikom  |  Priznanje za najboljši med Ludviku Lapu iz Radomelj  |  V Mariboru raste nova (zelena) Lidlova trgovina poleg Europarka  |  Destilarna Beefeater obeležuje 200-letnico obstoja  |  BAT začenja s proizvodnjo v Vranju  |  APK je bolezen, ki povzroča veliko gospodarsko škodo  |  Torkovo glasovanje poslancev za nedeljsko zaprtje trgovin pod drobnogledom SDTS  |   Do konca leta odločitev o (ne)zapiranju trgovin ob nedeljah  |  Velike izgube za svetovni turizem  |   ||
   

Svet: Nestlé razvija napitek iz grahovih proteinov

14.08.2020
Nestlé je sporočil, da deluje na razvoju nove alternative mleku, ki naj bi bila po navedbah snovalcev tudi prijazna do okolja in primerna za vegane.
 
 
 
Nestlé ima sicer po celem svetu že veliko izdelkov na rastlinski osnovi, ki pa bazirajo na rižu, soji, kokosu, ovsu in mandlju, vključno s sladoledi Häagen Dasz v ZDA ter Nesfit riževimi in ovsenimi napitki v Braziliji in Avstraliji.
 
Nova linija rastlinskih napitkov je tik pred predstavitvijo, razvija pa jo Nestlé R & D (raziskave in razvoj) center v Švici. S številnimi procesi, kot ekstrahiranje rastlinskih proteinov, fermentiranje in toplotna obdelava želijo zadržati visoko nutricionistično vrednost in kremast okus, podoben kravjemu mleku, poleg tega pa je še brez sladkorja.


Nazaj
 


 
 
 
back to top