IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 04.08.2021 || S proizvodnjo piva se ukvarja 68 podjetij  |  Dobiček Alibabe v četrtletju nazadoval za pet odstotkov  |  Krka v prvem polletju z 11 odstotkov višjim čistim dobičkom  |  Sanofi kupuje Translate Bio, prevzem vreden več milijard evrov   |  Unovčenih za skoraj 11 milijonov evrov novih bonov  |  Industrijski izdelki v EU tudi junija dražji  |  Iz Magnita objavili prevzem verige Dixy  |   Cene so se zvišale (samo) za dva odstotka  |  V Prijedoru na novem naslovu odprli dm prodajalno  |  Odprli drugi PerSu market v Sivcu  |  Kraš grupa nadaljuje z uspešnim poslovanjem  |  50 Top Pizza:"Št.1 Pepe Pizzeria iz Pariza, picerija Verace iz Ljubljane na 35.mestu"  |  Basko začel s storitvijo virtualnega pomočnika za nakupe - EuGenia  |  Pomfrit drag kot žefran  |  PepsiCo prodal Tropicano za 3,3 milijarde dolarjev  |  Heineken v prvi polovici leta z milijardo evrov dobička  |  Amazonu kazen zaradi kršenja zakonodaje o varstvu podatkov  |  P&G v drugem četrtletju presegel pričakovanja  |  V Ljutomeru odprli center za lokalno oskrbo  |  TUI z odprodajo hotelov do zmanjšanja dolga  |   ||
   

Slovenija: Mesarji lahko gostincem prodajo le četrtino blaga

18.06.2019
Slovenski mesarji lahko le četrtino svojega blaga prodajo gostilnam, saj jih omejujejo inšpektorji in birokratske prepreke, poročajo Finance.
 
 
Kot poroča omenjeni časnik, so jim nekateri mesarji in Trgovinska zbornica Slovenije zagotovili, da v Sloveniji na tem področju veljajo precejšnje birokratske ovire. Inšpektorji z uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin mesnice nenehno obiskujejo, motili naj bi jih najmanjši prekrški, obiskujejo pa jih tudi delovni inšpektor, tržni inšpektor, davčni inšpektor.
 
Kot so zapisali pri Financah, lahko male mesarije samo 25 odstotkov mesa prodajo gostincem oziroma drugim poslovnim subjektom za prodajo naprej na drobno. Na kmetijskem ministrstvu dovoljeno mejo upravičujejo z razlago, da je meso občutljiva surovina in več, ko ga je, čez več rok gre, s čimer je večje tveganje.
 
Pravilnik se glasi takole: "Dobava živil živalskega izvora iz enega obrata prodaje na drobno v drug obrat prodaje na drobno, ki neposredno oskrbuje končnega porabnika, je dovoljena, če količina tako dobavljenih živil ne presega 25 odstotkov skupnih mesečnih količin.". Zanimivo, Evropska skupnost te meje od držav članic ne zahteva. TZS vladi predlaga zvišanje meje na 35 odstotkov.

Nazaj
 


 
 
 
back to top