IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 14.08.2020 || Mediana: "Več kot polovica z manj obiski v trgovinah"  |  Voka Snaga poziva na pravilno zbiranje bioodpadkov  |  Za dezinfekcijska sredstva bo šlo 7,2 milijona litrov vina  |  Eurospin danes odprl najprej v Zadru!  |  Na Obali zadovoljni s turističnim obiskom  |  TC Voli odprl objekt v Danilovgradu   |  ZANIMIVOST: Nekdanja žrtev napada Edena Hazarda obogatela z vodko  |  "Jana summer alarm by Saatchi Croatia"  |  V Galiciji zaradi koronavirusa prepovedali kajenje  |  Oddali vlogo za milijardno podporo v okviru instrumenta SURE  |  Barcaffé v partnerstvu s podjetjem O. Kleiner predstavil embalažo kave brez aluminija   |  Aldi Nord sodelavce novači kar prek Instagrama  |  MKGP:"Pravice potrošnika: Pravica do izbire"  |  Carlsberg letos pričakuje do 15-odstoten padec dobička iz poslovanja  |  Slovenija in ZDA sprejeli skupno izjavo o varnosti omrežij 5G  |  29.SOF 10. septembra v Ljubljani  |  ZANIMIVOST: Proizvajalec sladoleda Ben&Jerry's s koristnimi nasveti  |  Označevalni stolp Ikee v Ljubljani že postavljen  |  Prvi mož Appla Tim Cook med milijarderji  |  MKGP:"Pravice potrošnika: Pravica do varne hrane"  |   ||
   

Slovenija: Mesarji lahko gostincem prodajo le četrtino blaga

18.06.2019
Slovenski mesarji lahko le četrtino svojega blaga prodajo gostilnam, saj jih omejujejo inšpektorji in birokratske prepreke, poročajo Finance.
 
 
Kot poroča omenjeni časnik, so jim nekateri mesarji in Trgovinska zbornica Slovenije zagotovili, da v Sloveniji na tem področju veljajo precejšnje birokratske ovire. Inšpektorji z uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin mesnice nenehno obiskujejo, motili naj bi jih najmanjši prekrški, obiskujejo pa jih tudi delovni inšpektor, tržni inšpektor, davčni inšpektor.
 
Kot so zapisali pri Financah, lahko male mesarije samo 25 odstotkov mesa prodajo gostincem oziroma drugim poslovnim subjektom za prodajo naprej na drobno. Na kmetijskem ministrstvu dovoljeno mejo upravičujejo z razlago, da je meso občutljiva surovina in več, ko ga je, čez več rok gre, s čimer je večje tveganje.
 
Pravilnik se glasi takole: "Dobava živil živalskega izvora iz enega obrata prodaje na drobno v drug obrat prodaje na drobno, ki neposredno oskrbuje končnega porabnika, je dovoljena, če količina tako dobavljenih živil ne presega 25 odstotkov skupnih mesečnih količin.". Zanimivo, Evropska skupnost te meje od držav članic ne zahteva. TZS vladi predlaga zvišanje meje na 35 odstotkov.

Nazaj
 


 
 
 
back to top