IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 15.12.2017 || Združenje Agrokorjevih dobaviteljev bo vodil prvi mož Podravke  |   Kostić že nadzira Gorenjsko banko  |  Mlinotest prevzel trgovino v Sv. Antonu  |  Odprli 51. trgovino Lidl v Grosuplju  |  ZANIMIVOST: Med iz Porscheja  |  Barcaffe z novim trening centrom v Ljubljani  |  Med najboljšimi pivi na svetu tudi ajdovski Quantum  |  Rast prodaje Metro Cash & Carry   |  V Grosuplju svečano ob otvoritvi Lidla   |  Mercator danes odprl prenovljeno trgovino v Idriji   |  Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna in Zlatni puder na policah v Katarju   |  Atlantic Grupa prevzela distribucijo Red Bulla v Srbiji  |  Pet Agrokorjevih podjetij z dobičkom, tri z izgubo  |  Propadel poskus prepovedi kebaba s fosfati v EU-ju  |  Vlada sprejela predlog Zakona o kmetijstvu o nedovoljenih praksah v agroživilski verigi  |  Veriga Eataly se bo prihodnje leto uvrstila na milansko borzo  |   Coca-Cola HBC se pogaja z MB Impexom  |   Heineken z naložbo v tovarno v Jaenu  |   Odprt nov Tommy supermarket v Šibeniku  |  Vrhunski kuharji prisegajo na meso izbrane kakovosti  |   ||
   

BiH: Klet Vukoje odpira destilarno in oljarno

06.12.2017

Najmodernejšo destilarno in oljarno v BiH, ki bosta delali na bazi sodobnih nemških in italijanskih tehnologij bodo kmalu odprli v kraju Zasad polje v Trebinju. Večmilijonska investicija vinske kleti Vukoje bo imela za posledico kar nekaj novih vrst žganja, v oljarni pa bodo izdelovali oljčno olje ekstra deviške kategorije. 

 
 

Kakor je povedal Radovan Vukoje, direktor kleti Vukoje, bo destilarna odprta do konca leta, v njej pa da bodo predelovali več vrst trt in na trgu bo tako kar nekaj novih izdelkov žganja; chardoneja, merlota, vranca...

Pri izdelavi žganja bodo uporabljali tehnologijo nemškega podjetja Adolf Adrian in trgu na ta način ponudili 20 vrst destilatov.

"Izdelovali bomo tudi likerje iz hercegovskih trav, posebna žganja iz grozdja, brendije na bazi konjak tehnologije, a tudi t.i. " barik žganja", ki bodo nekaj časa v sodih," je povedal  Vukoje.


Nazaj
 


 
 
 
back to top