IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 10.08.2020 || 23. na globalni lestvici digitalne kakovosti življenja  |  Eurospin prihaja 13. avgusta - najprej v Zadru!  |  Konec avgusta dnevi odprtih vrat kmetij (prijave samo še danes)  |  Izvoz v prvem polletju nižji za 5,6 odstotka  |  Delavci v Tescu podpisujejo peticijo proti čiščenju trgovin  |  Podjetje Coca-Cola HBC kaže znake okrevanja  |  10 milijonov evrov za naložbe v kmetijska gospodarstva  |  STO bo nagradila najboljše kreativne rešitve iz kampanje Moja Slovenija  |  Fructal Mak z rastjo prihodkov in manjšim dobičkom  |  ZANIMIVOST: Nature Inbox tudi v Hollywoodu  |  Waitrose uvaja kamere na oblačilih zaposlenih  |  Šmarjeto bo kmalu krasil "izvir" cvička  |  Papež v gospodarski svet prvič imenoval ženske  |  Letos več napadov zveri na drobnico  |  Continente lansiral premium PL kategorijo hrane za pse in mačke  |  Rast spletne trgovine za 45 odstotkov  |  V Cityparku vrata odprl orientalski Atelier Rebul  |  TC Voli v četrtek odpira objekt v Danilovgradu   |  PUL okrepila dobiček, zaradi epidemije v prilagoditev proizvodnje in investicij  |  Za Tik Tok se (ob Microsoftu) zanima tudi Twitter  |   ||
   

Slovenija: KZ Krško odprla vinsko-gastronomski center Turn

17.06.2020
Kmečka zadruga Krško je v okviru svoje kleti in Vinoteke Turn v neposredni bližini gradu Šrajbarski turn včeraj odprla Vinsko-gastronomski center Turn, s katerim sledijo zahtevam sodobnih potrošnikov in želijo svoja vrhunska vina predstaviti kot regijsko turistično znamenitost. Center so uredili v okviru projekta Od ribiča do graščaka.
 
 
Po podatkih regionalne razvojne agencije Posavje iz Krškega gre za skoraj 270.000 evrov vreden projekt, ki ga je z nekaj več kot 175.000 evrov podprla Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki upravlja Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo.
 
V okviru projekta Od ribiča do graščaka z daljšim nazivom Vzpostavitev posavskega turističnega produkta med reko, vinogradi in gradovi pa želijo z razvojem inovativnega turističnega produkta zagotoviti nov ali dodaten vir prihodkov v ribogojstvu in turizmu.
 
Pri tem se je Kmečka zadruga Krško povezala z Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, z Ribogojnico Akval in Turističnim društvom Leskovec pri Krškem.
 
Iz zadruge so za STA sporočili, da so si v Kleti Krško, ki deluje od leta 1928, za svoje poslanstvo izbrali negovanje tradicije okolja, ki mu pripadajo ter negovanje oziroma obujanje zgodb, mitov in legend, ki jih določajo. Pri tem so se naslonili na območno pridelano vino, prvi korak v predstavljanju območne vinske etnološke dediščine in ribogojstva pa je odprtje vinsko-gastronomskega centra Turn, kjer so uredili nov degustacijski center in center za obiskovalce.
 
Projekt "Od ribiča do graščaka" terjal 40.000 evrov

Gre sicer za prostor, kjer bodo obiskovalcem predstavili svoja vrhunska vina in jim ob tem ponudili še doživetje preteklosti, tradicionalnih in sodobnih okusov Posavja. Približno 40.000 evrov za opremo in vzpostavitev Vinsko gastronomskega centra Turn so si zagotovili v okviru projekta Od ribiča do graščaka, so dodali.
 
V okviru tega projekta bodo vzpostavili dva centra za obiskovalce oz. za skupen nastop na trgu in sicer enega v Lutrovi kleti na gradu Sevnica in drugega v Kleti Krško.Vsekakor pa želijo s skupnim turističnim izdelkom okrepiti prepoznavnost posavskih rib in največje vinske kleti na tem območju, z ribjo kulinariko pa dvigniti konkurenčnost območnega ribogojstva, so še zapisali v Kmečki zadrugi Krško.


Nazaj
 


 
 
 
back to top