IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 19.09.2020 || Ribji namaz Argeta je rezultat odličnega sodelovanja (Čizmić, Smrekar&Kunsterle)  |  V okviru projekta Dan brez alkohola danes dogodka v Murski Soboti in Ljubljani  |  Podjetje Moderna bi lahko za izredno odobritev cepiva proti covidu-19 zaprosilo že oktobra  |  DHL Express objavil prilagoditev cen za leto 2021  |  Odprte prijave na razpis za evropski zeleni dogovor  |  Jutri obvezne maske na odprtih javnih prostorih z veliko ljudi  |  Amazon Prime odslej na voljo tudi v Turčiji  |  Křetínský si lasti več kot 3 % v Sainsbury's  |  Odprli Maxi Konzum v Pitomači  |  Za vzpostavitev skupnega trga ("mini Schengen") tudi BiH?   |  Brezglutenski kruhi BeFree iz Žita so inovativna rešitev  |  Več kot 150.000 (Hoferjevih) knjig za prvošolce  |  Kaufland odprl jubilejno 40. poslovalnico v Zagrebu  |  Igorja Merviča bo v Sparu nasledil David Kovačič  |  OECD:"Ukrepi držav za zajezitev širjenja koronavirusa bodo omilili recesijo"  |  Rewe International se umika z ukrajinskega trga  |  Bosansko-hercegovske kumarice osvajajo Nemčijo  |  TZS:"Zaprtje trgovin ob nedeljah nepopravljiva škoda "  |  Novi predsednik Amcham Slovenija postal Blaž Brodnjak  |  Coop odprl trgovino namenjeno avtistom  |   ||
   

Slovenija: Gourmet Cup Ljubljana 27. januarja

16.01.2020
27. januarja se na Krvavec vrača Gourmet Cup Ljubljana, že tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje, kjer se bodo ponovno zbrali znani obrazi slovenske gostinske scene in ljubitelji kulinarike. Za pravo kulinarično razvajanje bodo tokrat skrbeli mladi kuharski talenti, ki se kalijo v slovenskih šolah, in bodo pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov ustvarjali prvinske kreacije. 

Ponedeljek, 27. januar, bo na Krvavcu v znamenju tekmovalnosti, sodelovanja, povezovanja in druženja. Na ta dan se bodo namreč na, tradicionalnem smučarsko-kulinaričnem prazniku Gourmet Cup Ljubljana, ki ga organizira Jezeršek gostinstvo v sodelovanju s partnerjem Turizmom Ljubljana, spet zbrali znani obrazi gostinske scene in ljubitelji kulinarike. 

Dan se bo začel z gurmanskim zajtrkom, kjer bo za pravo kulinarično presenečenje poskrbel finalist izbora Najbolj inovativni kmet Bojan Firbas (Domačija Firbas) in ljubljenka občinstva Micka (op. domača kokoš).
 
Po žrebu startnih številk bo na vrsti napet boj za zmagovalne stopničke za Gourmet pokal, ko se bodo v kar šestih kategorijah pomerili stari znanci in novinci iz gostinske in turistične scene, predstavniki medijev in ljubitelji kulinarike. Za glavno nagrado, ki jo je dvakrat zapored osvojila nekdanja smučarka, danes uspešna gostinka Alenka Dovžan, se bodo v svoji kategoriji potegovali tudi slovenski vinarji in deskarji.  

Poskrbljeno pa bo tudi za pravo kulinarično razvajanje – Gourmet na snegu, kjer bo dišalo po novih jedeh, novih okusih in novih obrazih. Medtem ko bomo vneto navijali za svoje favorite, bodo na krvavški plaži naše brbončice razvajali mladi kuharski talenti, ki svoje znanje pridno nabirajo v slovenskih gostinskih šolah. Na Gourmetu na snegu bodo tako mladi upi pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov ustvarjali prvinske kreacije po načelu "Back to the roots". V svoje jedi bodo namreč spretno vključevali kakovostne lokalne sestavine (od njive do krožnika) in jih združevali z naravnimi elementi, ognjem, vodo, zemljo in zrakom. Dogodek bo zaznamoval tudi pester izbor vrhunskih penin in šampanjcev po izboru Hiše dobrih vin – Koželj. 

Na Gourmetu na snegu bodo tako v kreativnih kuharskih tandemih kulinaričnemu ustvarjanju prepuščeni mladi posamezniki iz kar šestih slovenskih gostinskih šol in njihovi mentorji, kuharski mojstri, med njimi: 

-VSŠGT Bled in chef Davor Družinec (Hotel Astoria) 
-SŠGT Ljubljana in chef Igor Jagodic (Strelec)
-BIC Ljubljana in chef  Jakob Pintar (TaBar) 
-SŠGT Celje in chef Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka) 
-VSŠGT Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija 7) 
-SŠGT Radovljica in chef Uroš Štefelin (Vila Podvin) 

Eden največjih zagovornikov povezovanja mladih z gostinskim sektorjem je zagotovo tudi Luka Jezeršek, vodja kuhinj v podjetju Jezeršek gostinstva, ki že peto leto zapored organizira Gourmet Cup Ljubljana: "V podjetju Jezeršek gostinstvo za promocijo gostinskega poklica med mladimi izvajamo številne projekte, med katere zagotovo spada eden najuspešnejših projektov 'Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio'. Zavedamo se, da je povezovanje in sodelovanje ključnega pomena. Zato smo prišli na idejo, da na dogodku Gourmet Cup Ljubljana letos povežemo mlade, ki se urijo za gostinski poklic, z vrhunskimi slovenskimi chefi, ki jim je uspelo zaradi trdega dela in predanosti temu poklicu. Hkrati jih tudi nekoliko razbremenimo in jim omogočimo prijetno druženje s kolegi gostinci in vinarji. Želimo si, da tako mladi kot tudi drugi gostinci in podjetja spoznajo, da je gostinski poklic lep in ima številne prednosti."

In kot se spodobi za tako poseben dan na snegu, kot je Gourmet Cup Ljubljana, se bo ta končal v slogu – z nepozabno Apres ski zabavo in posebnim glasbenim presenečenjem v garaži spodnje postaje kabinske žičnice Krvavec. 

Posebno presenečenje pa je tudi tokratni gostujoči chef Gourmet Večerje na zajli, ki bo v torek, 28. januarja, na Krvavcu. Vsi nepoboljšljivi romantiki in kulinarični avanturisti bodo lahko doživeli prav posebno različico zajlanja v krvavških gondolah, kjer bodo Jezerškovi, Tomaž Bolka (Gostilna Krištof) in mladi ljubljanski chef Jakob Pintar, ki se uvršča med najboljše mlade kuharje sveta, z Okusi Ljubljane vse udeležence popeljali v pravo zimsko pravljico.

Nazaj
 


 
 
 
back to top