IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 15.07.2020 || Tudi v Senti (po Beogradu) odprli Muzej čokolade  |  V SDTS lahko že slavijo nedeljsko zaprtje trgovin   |  Mlekarne Celeia poslovno leto sklenile z 61,9 milijona evrov prihodkov   |  EU pospešila postopek za razvoj cepiva   |  Cepivo Moderne izjemno uspešno v prvi fazi testiranja  |  Dm prek spleta prodaja komplet za testiranje na Covid-19  |  SDTS:"Odločevalci naj prisluhnejo ljudem, ne kapitalu"  |  V Ulcinju bodo gradili sodobno ribiško luko  |  Vnovična prepoved prodaje alkohola  |  AT Kearney:"Slovenija lahko izkoristi svojo razvitost"  |  EcorNaturaSi v Kalčku pridobil večinski lastniški delež  |  S turističnimi boni v gospodarstvo doslej priteklo 13,5 milijona evrov pomoči  |  Najbolj priljubljena brezalkoholna pijača je Cedevita  |  Wolt znižal znesek minimalnega naročila na 8 evrov  |  InStore št. 86 pri naslovnikih in na spletu  |  Diageo pripravlja viski Johnnie Walker v kartonasti embalaži  |  Konference SEMPL letos ne bo   |  Spar deli zaščitne maske kupcem, ki jih nimajo  |  Spar Avstrija AG lani zabeležil rekordnih 11,15 milijarde evrov prometa  |  Lidl bo do božiča odprl po eno trgovino na teden  |   ||
   

Slovenija: Gostinci nezadovoljni z ukrepi NIJZ

28.05.2020
Gostinci opozarjajo, da je kar nekaj priporočil NIJZ neživljenjskih, zato jih je težko ali nemogoče izpolnjevati, s tem pa so izpostavljeni morebitnim kršitvam in s tem povezanimi sankcijami. 

Najbolj neizvedljivo je zagotavljanje ukrepa, da je treba med gosti zagotavljati razdaljo 1,5 m. V sekciji za gostinstvo in turizem pri OZS predlagajo, da NIJZ popravi ukrep varnostne razdalje na zgolj meter med mizami, čiščenje sanitarij pa naj bo po potrebi in glede na število gostov.
 
Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS obenem poudarja, da v Avstriji ne predpisujejo ukrepov pakiranja pribora, čiščenja sanitarij vsako uro in drugih ukrepov, ki jih gostinci ne morejo zagotavljati, saj so odvisni od volje in discipline gostov. Da so ukrepi neživljenjski, pa menijo tudi gostje, ki prihajajo v restavracije z masko.
 
Ob mizi jo lahko snamejo, do toaletnih prostorov pa morajo ponovno z masko. Tudi zato se marsikdo še ne odloči za obisk restavracije, kar je za gostinstvo slabo. Sicer pa tudi gostinci, tako kot frizerji in kozmetiki, opozarjajo, da je delo z masko za zaposlene izjemno težko, še posebej tistih, ki delajo v kuhinjah. 

"Predsednik OZS Branko Meh bo vodstvu NIJZ, predvidoma še ta teden, osebno predstavil problematiko obrtnikov in se zavzel za čimprejšnje omilitve ukrepov,"so sporočili iz OZS. 

Nazaj
 


 
 
 
back to top