IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 13.07.2020 || Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  InStore št. 86 pri naslovnikih in na spletu  |  Poročilo MSPA o lanskem nasmehu prodajalcev (še brez mask)  |  Litva v izdajo zbirateljskega digitalnega kovanca  |  Bodo na Otoku prepovedali oglaševanje hitre prehrane?  |  Coop bo v Gävleju odprl svojo prvo trgovino brez osebja  |  V sredo pred sejo Odbora za gospodarstvo o nedeljskem zaprtju trgovin tudi (izjave) SDTS  |  Lani z vlaki prepeljali skoraj 22 milijonov ton blaga  |  Od danes obvezne zaščitne maske tudi v trgovinah  |  Kraš stoodstotni lastnik tovarne keksov Mira  |  Črnogorski duet Who See se je poklonil Nikšićkemu (VIDEO)  |  Jack Ma v zadnjem letu prodal 1,4 odstotka delnic Alibabe  |  Perutnina Ptuj (pandemiji navkljub) ni odpuščala  |  Nova spletna trgovina Erborian  |  Nov Tinex v skopskem naselju Taftalice  |  Kmetje ogorčeni, ker so partnerji iz žitne verige odpovedali pogovore o odkupu  |  Hrvaška dočakala vstop v mehanizem ERM 2  |  Netkove nagrade letos devetim podjetjem in organizacijam  |  Tuš v 18 letih pričaral skoraj 9000 otroških nasmehov  |  Krkinim delničarjem za tretjino višja dividenda kot lani, med nadzorniki tudi Lahovnik  |   ||
   

Slovenija: Gault&Millau razglasil najboljše za leto 2020

15.11.2019
Znani so najboljši  "gostinci" po izboru svetovnega gastronomskega vodnika Gault&Millau! Chefinja leta 2020 je Ana Roš, najboljša restavracija je Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, chef tradicije Uroš Štefelin, chef prihodnosti pa Jure Tomič.
 
Med prejemnike posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 se letos zapisujejo še Simon Sitar za najboljšega natakarja, Jakob Pintar za mladega talenta, Ksenija Krajšek Mahorčič za najboljšo slaščičarko, za najboljše pop zbirališče pa je bil izbran Bazilika bistro.
 
Med najbolje ocenjenimi restavracijami pri nas je 6 takih, ki so prejele po 4 kape, 29 pa takih, ki se lahko pohvalijo s tremi. Ob gala razglasitvi se je na dogodku v hotelu Slon predstavilo 26 vrhunskih slovenskih restavracij in kar 20 vinarjev, ki so več kot 300-glavo množico navduševali z izjemnimi kulinaričnimi kreacijami.
 
Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija je povedala:"Čudovit večer, vseh mogočih presežkov. Gault&Millau Slovenija sledi mednarodnim standardom Gault&Millau, imamo inšpektorje, ki jasno sledijo vnaprej določenim kriterijem vrednotenja in svoje ocene definirajo po sklopih, brez vpogleda v končni rezultat ocene. Tako so npr. število doseženih točk oz. kap ter izbira najboljših rezultat nevtralnih ocen več ocenjevalcev.Verjamemo tako v kreativnost chefa kot pomembnost njegovega celotnega servisa, zato se aktivno vključujemo tudi v izobraževanja mladih, bodočih natakarjev, sommelierjev, kuharjev…".
 
Na spodnji fotografiji (od leve): mag. Maja Pak, direktorica STO, chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu in Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.

 
 
 
 
 
 
 
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top