IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 08.12.2019 || Magnit odslovil pet vodilnih managerjev  |  ZANIMIVOST: Politik Salvini iz protesta ne uživa Nutelle  |  Istrabenz na predlog DUTB v prisilno poravnavo  |  Mercator odprl prenovljeno Minute prodajalno na Kongresnem trgu  |  MojeDelo.com:"Lek je najuglednejši delodajalec"  |  Mesnine PIK s 25 odstotki manj soli  |  Prizadevanja za interese slovenskih dobaviteljev in zaposlenih v Mercatorju  |  Manchester United okrepil sodelovanje z Alibabo  |  E. Leclerc bo na PL izdelkih navajal poreklo vseh sestavin  |  Rusi v Goraždu gradijo tovarno PET embalaže  |  Spider grupa odprla tovarno čaja v Pitomači  |  Dve novi prodajalni Univerexporta v Obrenovcu in Odžacih  |  NS Mercatorja potrdil največje investicije   |  Tedeschi:"Nakup Kolinske zadetek v polno"  |  Fortenova Počivalška (zaradi Mercatorja) prijavila Evropski komisiji  |  Oktobra z največjim padcem trgovine na drobno  |  Turk:"Za sodelovanje prepričati tudi politiko"  |  OZS danes praznuje abrahama  |  Lidl odprl trgovini v Apatinu in Gornjem Milanovcu   |  Prenovljen zagrebški Branimir mingle mall  |   ||
   

Slovenija: Gault&Millau razglasil najboljše za leto 2020

15.11.2019
Znani so najboljši  "gostinci" po izboru svetovnega gastronomskega vodnika Gault&Millau! Chefinja leta 2020 je Ana Roš, najboljša restavracija je Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, chef tradicije Uroš Štefelin, chef prihodnosti pa Jure Tomič.
 
Med prejemnike posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 se letos zapisujejo še Simon Sitar za najboljšega natakarja, Jakob Pintar za mladega talenta, Ksenija Krajšek Mahorčič za najboljšo slaščičarko, za najboljše pop zbirališče pa je bil izbran Bazilika bistro.
 
Med najbolje ocenjenimi restavracijami pri nas je 6 takih, ki so prejele po 4 kape, 29 pa takih, ki se lahko pohvalijo s tremi. Ob gala razglasitvi se je na dogodku v hotelu Slon predstavilo 26 vrhunskih slovenskih restavracij in kar 20 vinarjev, ki so več kot 300-glavo množico navduševali z izjemnimi kulinaričnimi kreacijami.
 
Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija je povedala:"Čudovit večer, vseh mogočih presežkov. Gault&Millau Slovenija sledi mednarodnim standardom Gault&Millau, imamo inšpektorje, ki jasno sledijo vnaprej določenim kriterijem vrednotenja in svoje ocene definirajo po sklopih, brez vpogleda v končni rezultat ocene. Tako so npr. število doseženih točk oz. kap ter izbira najboljših rezultat nevtralnih ocen več ocenjevalcev.Verjamemo tako v kreativnost chefa kot pomembnost njegovega celotnega servisa, zato se aktivno vključujemo tudi v izobraževanja mladih, bodočih natakarjev, sommelierjev, kuharjev…".
 
Na spodnji fotografiji (od leve): mag. Maja Pak, direktorica STO, chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu in Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.

 
 
 
 
 
 
 
 

Nazaj
 



 
 
 
back to top