IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 25.05.2018 || Kmalu nogometno EP vinarjev   |  Predstavitev govornikov na FMCG Summitu Ljubljana  |  Konec tedna festival vrtnic in rozeja v Portorožu  |  Odštevamo: Še en dan do veljave (nove) zaščite osebnih podatkov - GDPR  |  Salus prevzema Sanolabor  |  Letalski prevoznik KLM združil moči z družbo Jacobs Douwe Egberts   |   Aldi odprl 25 trgovin in načrtuje še (prvi) distribucijski center  |  Rast prodaje sira, padec prometa z mlečnimi izdelki  |  Židan: "Hvaležen sem za vsako nabavo, ki jo boste naredili na lokalnem trgu"  |  Amazonov ključ za dostavo v vaše vozilo (VIDEO)  |  Odprt Tommy št. 200   |  Vlada za odprave lanske suše v kmetijstvu namenja sedem milijonov evrov  |  McDonald's v Ljubljani odslej z dostavo  |  Slovenski gin med osmimi najboljšimi žganimi pijačami sveta!  |  Hisense doslej pridobil več kot 22 odstotkov Gorenja  |  Jeronimo Martins bo vso elektriko pridobival iz obnovljivih virov  |  Program FMCG Summit Ljubljana, 7. junij 2018  |  V Beogradu zaključen 5."Marketing Summit" revije InStore in Akademije Financ  |  Skupina Mercator v prvem četrtletju z 9-milijonskim dobičkom iz poslovanja  |  M&S zapira več kot 100 trgovin  |   ||
   

Svet: Francoski kuharji: "Camembert le iz surovega mleka!"

16.05.2018
Francoski kuharji so se podali v boj za svetovno znani normandijski camembert. Razlog je sprememba postopka izdelave, saj naj bi v bodoče ta znameniti francoski sir lahko izdelovali tudi iz pasteriziranega mleka in ne le iz surovega.
 
Sir bo izgubil svoj karakter in postal vulgarna mehka zmes brez okusa, so v pozivu k ohranitvi tradicionalne izdelave camemberta zapisali zvezdniki francoske kuhinje, med njimi Sebastien Bras, Olivier Roellinger in Anne-Sophie Pic.
 
Ti so prepričani, da je načrtovana sprememba lahko usodno tveganje tudi za kmete, sirarje in uporabnike. Pozivu kuharjev so se pridružili tudi nekateri francoski vinarji in proizvajalci sira.

Nazaj
 


 
 
 
back to top