IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 14.08.2020 || Velika Britanija uvaja karanteno za Francijo  |  Črna gora spet odprta za sosede  |  Mediana: "Več kot polovica z manj obiski v trgovinah"  |  Voka Snaga poziva na pravilno zbiranje bioodpadkov  |  Nov Univerexport v Zrenjaninu  |  Za dezinfekcijska sredstva bo šlo 7,2 milijona litrov vina  |   ZDA zadržale (visoke) carine za evropske izdelke  |  Zavezništvo Agecore se je (po 200 dneh) pobotalo s Coca-Colo  |  Sky Cola na naslovnici z Wonder Woman  |  Nestlé razvija napitek iz grahovih proteinov  |  ZN v Libanon že poslali 50 tisoč ton moke  |  Amazon na jugu Indije zagnal spletno prodajo zdravil  |  Carrefour doniral 40 ton hrane Libanonu  |  Walmart in Instacart s skupnim projektom hitre dostave  |  Eurospin danes odprl najprej v Zadru!  |  Na Obali zadovoljni s turističnim obiskom  |  TC Voli odprl objekt v Danilovgradu   |  ZANIMIVOST: Nekdanja žrtev napada Edena Hazarda obogatela z vodko  |  "Jana summer alarm by Saatchi Croatia"  |  V Galiciji zaradi koronavirusa prepovedali kajenje  |   ||
   

Slovenija: Ecotrophelia Slovenija 2020

24.06.2020
Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP), je danes že 12. leto zapovrstjo organizirala tekmovanje za študente Ecotrophelia Slovenija 2020. Tekmovanja so se udeležile tri ekipe, ki so v vse prej kot običajnem letu, kljub omejitvam in preprekam pokazale veliko zagnanost in inovacijski potencial.

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija je največje slovensko študentsko tekmovanje na področju inovacij v živilstvu. Letos so se ga že 12. leto zapovrstjo udeležile ekipe izrazličnih študijskih smeri, ki so za namene tekmovanja razvile nove inovativne živilske izdelke. Tekmovanje mladim omogoča vključevanje v proces razvoja novih izdelkov po meri potrošnika in je tako usmerjeno v prihodnost, saj prispeva k razvoju mladega kadra, k podjetništvu in nenazadnje k inovativnosti in hkrati konkurenčnosti slovenske živilsko predelovalne industrije.

Živilski izdelek, ki ga vsaka od ekip predstavi strokovni ocenjevalni komisiji, mora biti ekološka inovacija v vsaj eni dimenziji razvoja. Študenti na ta način predstavijo tudi svoj pogled na trg s hrano ter najbolj aktualne trende in izzive, s katerimi se mora po njihovem mnenju soočiti živilska industrija sedanjosti in prihodnosti. Tekmovanje, ki od ekip zahteva veliko mero inovativnosti, timskega dela ter podjetniške naravnanosti, je med študenti in njihovimi mentorji postalo že prava stalnica ter pomemben preizkus znanja in veščin, ki si jih mladi nabirajo tekom študija, tekmovanje pa je vse bolj prepoznavno tudi s strani domačih živilskih podjetij.

Strokovno komisijo je letos sestavljalo osemčlanov, in sicer: dr. Tatjana Zagorc (GZS-ZKŽP) – predsednica, mag. Anita Jakuš (Zadružna zveza Slovenije z.o.o.), dr. Sebastjan Filip (Pekarna Pečjak d.o.o.), dr. Blaža Nahtigal (Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin), Gorazd Jenko (Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko), mag. Darja Jamnik (Mercator-Emba d.d.), Antonija Božič Cerar (GZS-Služba za varstvo okolja) in dr. Cristina Gabriela Pinto Droga Mazovec (Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani).

Razglasitev zmagovalcev bo letos potekala nekoliko drugače kot odziv na aktualne razmere. V torek, 30. junija 2020 natančno ob 14. uri bodo preko profilov GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij na socialnih omrežjih Facebook in LinekedIn objavili razglasitveni video in s tem javnosti in nenazadnje sodelujočim prenesli rezultate tekmovanja.

Nazaj
 


 
 
 
back to top