IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 05.03.2021 || Merkur naslednji četrtek odpira prenovljen center na Ptuju  |  Parkirna hiša Supernova Ljubljana Rudnik dobiva podobo  |  Lidl odprl svojo 62. trgovino v Sloveniji  |  Novi generalni direktor uprave za varno hrano Matjaž Guček  |  InStore BiH organizira 7. FMCG Retail Summit Sarajevo (VIDEO)  |  Lidl bo najprej odpiral v Skopju, Štipu, Tetovu in Ohridu?  |  Lani izvozili 123.000 ton odpadne plastike  |  Državni zbor sprejel zakon o nagradi zlata čebela  |  Nov Spar od danes v Novem mestu  |  Ustavni sodniki zavrnili Mercatorjevo zahtevo za začasno zadržanje nedeljskega zaprtja  |  Teksas in Mississippi se povsem odpirata  |  "Čokoholiki" pozor, prihaja lešnikov namaz Baci!  |  DZ na izredni seji o nastajajočem nacionalnem načrtu za okrevanje   |  Faber pri Danoneju (le še) v vlogi predsednika uprave  |  S ponedeljkom se v posavski in jugovzhodni statistični regiji odpirajo terase gostinskih lokalov  |  Ruski diskonter Mere kmalu tudi v Španiji  |  Mercator tik pred prenosom na Fortenovo  |  Zavezo spletnih trgovcev o varnosti podpisalo 11 velikih   |  Prepoved potovanj med deželami do velike noči  |  V strahu pred tretjim valom epidemije razmišljajo o omejitvi števila kupcev v trgovinah  |   ||
   

Slovenija: Dnevnik:"Z evropskim denarjem do nadinštituta za hrano?"

22.02.2021
Vlada namerava v okviru načrta za okrevanje in odpornost po koronakrizi ustanoviti tudi nacionalni inštitut za hrano.  V današnjem Dnevniku, kjer so novico objavili se sprašujejo, če glede na obilje raziskovalnih ustanov, ki se že ukvarjajo s tem področjem, takšno institucijo sploh potrebujemo...

Vlada namerava ustanoviti nov nacionalni inštitut za hrano, ki naj bi potrošnikom zagotavljal pravico do varnosti.

"Leta 2026 naj bi začel delovati predvideva skrivnosten vladni načrt za okrevanje in odpornost po koronakrizi, ki bo financiran z evropskim denarjem. Vlada naj bi za zagon namenila 5,3 milijona evrov nepovratnih sredstev," poroča Dnevnik in našteje institucije,ki se že sedaj raziskovalno ukvarjajo s hrano:
 
Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Nacionalni inštitut za biologijo, Kmetijski inštitut Slovenije, Inštitut za oljkarstvo, Inštitut Jožefa Stefana, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo, Kemijski inštitut...
 
Nov Nacionalni inštitut za hrano kjer naj bi nosilci živilskih dejavnosti razvijali nove tehnološke procese in živilske proizvode ter preučevali in preizkušali napredne tehnologije, kakovost in sprejemljivost izdelka med potrošniki , nove marketinške pristopi, obnašanje potrošnika in učinkovite oblike komuniciranja z javnostmi...

Ppodpiranje te ideje je s strani živilske zbornica MKGP, kjer je direktorica Tatjana Zagorc glede tega za Dnevnik povedala, da gre pri tej ideji za pomoč mikro, majhnim, srednje velikim  in velikim podjetjem v proizvodnji živil. "To je inštitut, ki bo pokrival področje tehnologij živil s čimer se strateško ne ukvarja nobeden od obstiječih inštitutov."

Nazaj
 


 
 
 
back to top